Erwin Schrödinger

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2014
Erwin Schrödinger
Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger va néixer a Erdberg (Imperi austrohongarès) el 12 d'agost de 1887.

Va ser físic i va realitzar importants contribucions en els camps dela mecànica quàntica i la termodinàmica.

El 1898 va entrar al Akademisches Gymnasium, una de les institucions d'ensenyament mitjà més prestigioses de l'àmbit germànic.

Va ingressar en 1906 enla Universitat de Viena, rebent classes de Franz Serafin Exner i de Friedrich Hasenöhrl fins a 1910, any en què es va doctorar.

El 1911, Schrödinger es va convertir en assistent de Exner. Varomandre en el claustre de la Universitat de Viena, amb breus interrupcions, fins a 1920.

Va servir a la seva pàtria durant la Primera Guerra Mundial, i després, en 1921, es va traslladar a Zuric, on varesidir els sis anys següents.

El 1926 va publicar una sèrie d'articles que van establir les bases de la moderna mecà-nica quàntica ondulatòria, i en els quals va transcriure en derivades parcialsseu cèlebre equació diferencial. Va deduir aquest resultat després d'adoptar la hipòtesi de De Broglie.

El 1927 va acceptar la invitació de la Universitat de Berlín per ocupar la càtedra de MaxPlanck, i allí va entrar en contacte amb alguns dels científics més distingits del moment, entre els quals hi havia Albert Einstein.

Va rebre el Premi Nobel de Física en 1933 per haver desenvolupatl'equació de Schrödinger. El va compartir amb Paul Dirac per la seva contribució al desen-volupament de la mecànica quàntica.

Va romandre a la Universitat de Berlin fins a 1933, moment en què vadecidir abandonar Alemanya davant l'auge del nazisme i de la política de persecució dels jueus.

Durant els set anys següents va residir a diversos països europeus, com Anglaterra i Itàlia, fins arecalar el 1940 a Dublín, on va dirigir l'Institut d'Estudis Avançats de física teòrica fins 1955, any en què es va jubilar i va tornar a Àustria com a professor emèrit de la Universitat de Viena.

Va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Erwin Schrodinger
  • Erwin schrodinger
  • Erwin Schrödinger
  • Modelo Atomico De Erwin Schrödinger
  • ¿Qué Es Una Ley De La Naturaleza? (Erwin Schrödinger)
  • Erwin Schrodinger
  • Erwin schrödinger
  • Erwin Rudolf Josef Alexander Schrodinger

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS