escrotoos

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2015

LA POMA ESCOLLIDA

2.CONTEXTUALITZACIÓ

2.1.Autor i moviment literari
-Josep Carner (Barcelona, 1884 - Brussel·les, 1970) és conegut com "el príncep dels poetes catalans". Renovador de lapoesia, de la llengua i de la prosa. Crea un nou estil de periodisme polític. Llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres, ingressa a la carrera diplomàtica.
-El seu moviment literari fou elnoucentisme:El noucentisme va ser un moviment literari i artístic català de principis del segle XX. Va començar el 1906 amb la creació de Solidaritat Catalana i va acabar amb el cop d'Estat de Miguel Primo deRivera el 1923, bé que la seva petjada estètica perdurà fins la guerra civil i fins i tot després d'aquesta.
2.2.Obra dins la trajectòria de l'autor
Pertany a l'any 1906, a l'obra els fruitssaborosos, va ser una època difícil perquè hi havia la guerra civil però va ser molt important perquè va generar el noucentisme
2.3.Fragment dins de l'obra concreta
La poma escollida és un poema arquetípicdel llibre de Josep Carner “Els fruits saborosos”. Els fruits saborosos és un poemari escrit per Josep Carner l'any 1906 compost per divuit obres d'extensió més aviat breu que marcà un punt d'inflexióen la trajectòria de l'autor (es considera la seva primera obra noucentista) i alhora és una fita dins del moviment del Noucentisme juntament amb l'aparició del Glosari de Xènius a La Veu de Catalunya3.TEMA PRINCIPAL I TEMES SECUNDARIS
El tema del poema, és la vellesa.
Temes secundaris:Els pas del temps

4.RESUMEX L'ARGUMENT DEL FRAGMENT
L'obra parla sobre la situació dels dospersonatges de la obra, i sobre com estan ara, són vells, blanc, sempre a la vora. També ens diu que el Lamon i l'Alidé recorden com eren abans, a la seva joventut i al final del poema, els dos vells saben quehan viscut molt a la vida i que s'emportaran el seu amor més enllà de la vida i que el seu amor es per sempre.

5.ESTRUCTURA EXTERNA
El poema està format per cinc quartets, i tots els versos del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS