Escultura Eqüestre De Marc Aureli

Páginas: 5 (1114 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2015
Escultura eqüestre de Marc Aureli

Aquesta escultura pertany al segle II d.C Aquesta escultura esta feta de bronze daurat. Medeix 4,24m d’alt. El trobem al Palazzo dei Conservatori del Musei Capitoloni (Roma) i n’hi ha una rèplica a la Piazza dei Campidoglio (Roma). Es desconeix l’autor d’aquesta escultura.
Damunt d’un podi s’hi aixeca la figura de Marc Aureli, lleugerament més esvelta i primaque altres retrats de l’emperador. El cavall que munta té aixecada la pota anterior dreta, i ell vesteix amb una toga cenyida amb un cinturó i coberta amb un mantell militar. El retrat s’allunya dels models heretats del període clàssic grec, els quals provocaven fredor en l’espectador. L’escultor confereix al personatge un caràcter de proximitat i transcendència i posa molta cura en els detallsfisonòmics. Són exemples clars d’aquest treball minuciós la reproducció dels cabells i la barba i dels trets facials, així com la riquesa de detalls en el cap del cavall. També és molt remarcable el detallisme aconseguit en la reproducció dels plecs de les robes. Aquests detalls fan que Marc Aureli transmeti al espectador un sentiment de força, autoritat i transcendència. El conjunt dona unasensació de serenitat i equilibri compositiu. El gest relaxat del braç dret de l’emperador, reforça l’idea de pausa.
El tema central de l’escultura és la demostració del poder imperial i de la magnificència del caràcter diví de l’emperador. Algunes cròniques medievals, diuen que sota la pota del cavall hi havia un esculpit un rei bàrbar, ajupit i amb les mans lligades a l’esquena. Aquesta petitafigura, tenia com a objectiu principal mostrar a Marc Aureli com a emperador victoriós. Aquesta obra va ser realitzada amb el motiu de la conquesta de dues capitals, Selèucia del Tigris i Ctesifont. L’any 1538 l’escultura eqüestre de Marc Aureli, va ser traslladada del Palau del Laterà de Roma a la Plaça Capitolina de la mateixa ciutat.
El monument de Marc Aureli es cenyeix al model original romàd’escultura eqüestre consistent a representar l’emperador a cavall en el moment de passar la revista militar, amb el braç aixecat per saludar al poble o l’exercit. Durant l’edat mitjana, la majoria d’aquestes escultures van ser foses per aprofitar-ne el bronze. No obstant això, va poder salvar-se gracies al fet que va ser confosa amb un retrat de Constantí. Gràcies a això, va poder servir com amodel de nombroses escultures realitzades durant l’Edat Mitjana i sobretot del Renaixement.
Aquesta escultura, trobem que està feta durant l’auge de l’imperi, en aquest període de temps, Octavi va rebre el títol d’August, el qual significava escollit pels déus. Octavi, va fer liquidar els seus enemics i d’aquesta manera, va pacificar la situació. Aquest va ser l’inici d’una nova forma degovern, l’Imperi.

Octavi August, acumulava tots els poders; presidia el senat, era el cap suprem de l’exèrcit i el representant religiós més elevat. Els emperadors, disposaven del seu càrrec tota la vida. En aquesta època, el món romà va assolir el màxim esplendor i poder.


El crit

Va ser realitzada, el 1893 i la tècnica usada és l'oli i tremp sobre cartrò. Tè un estil expressionista, i el tema dela pintura és el·legòric. Les seves mides són de 91x 93 i es troba a Nasjonalgalleriet, Oslo.

El centre d ela imatge i en primer terme apareix un personatje extrany sobre un pont amb les mans al cap i amb la boca oberta pe rcridar amb totes les seves forçes. A l'esquerra i en un segon pla, dues persosens caminen alienres a els seu deliri. Darrere el pont, l'escena es comppleta amb un angoixantaisatge maritim en el cual naveguen dues petites embarcacions. L'angoixa refelctida ple persoantge principal s'exterioritza plasticament sobre la tela mitjançant una linea corba i sinuosa. El desequilibri visual es complementa, ademés, amb la forta diagonal que divideix l'obra en dues parts , el pont i el paisatje, i que ajuda a illlar l'individu de les altres persones que hih ha darrera seu....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marco aurelio
  • Marco Aurelio
  • Marc Aureli
  • Marco Aurelio
  • marco aurelio
  • Marco Aurelio
  • Marco Aurelio
  • Marco Aurelio Soto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS