ESO y Batxillerat

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014






















L’autor

La llegenda de Tristany i Isolda, és com una espècie d’obra realitzada per una col·laboració d’autors cultes que han anat versionant aquestallegenda, ja molt coneguda durant l’edat mitjana.
Es sospita que prové del poble celta, concretament de tres històries de raptes irlandesos. Però aquesta llegenda no es manté sempre igual, va canvianta mesura que els autors introdueixen innovacions a gust dels oients on es recita. Quan aquesta llegenda arriba a França els cantors bretons a mesura que la llegenda es propaga pel continent, vanintroduint canvis al gust del moment.
Aleshores la versió en la que ens recolzem, és la del romanista francès Joseph Bédier. A l’any 1900, aquest va reconstruir i reelaborar la història a partir de lesquatre versions medievals més famoses.
Joseph Bédier va ser un escriptor i filòleg francès que va néixer el 1864, però va passar la seva infància i adolescència a l’illa de Bourbon. La va abandonar el1883 per formar-se acadèmicament. El seu mestre va ser el filòleg i lingüista Gaston Paris.
Temps després d’haver finalitzat els seus estudis es va casar amb Eugénie Bizarelli i va tenir tres fills.Va ser contractat a la flamant Universitat Catòlica de Friburgo, però al 1891 va tornar al seu país natal on va ocupar una vacant a la Facultat de Lletres de Caen.
Quan al 1914 va estellar laguerra va posar a disposició de l’Estat la tots els seus coneixement d’alemany, per això fins el 1920 va tenir obligacions amb el Ministeri de Guerra.
Va ser reconegut per institucions públiques, tanfranceses com estrangeres, i va ser anomenat director del Collège de France. Va morir sobtadament el 29 d’agost de 1938 a causa d’una congestió cerebral.
Bédier va dedicar la seva a l’estudi de lesobres més rellevants de la literatura francesa medieval. D’entre les seves obres, a part de l’edició de ‘’Tristany i Isolda’’, també destaca l’edició de la ‘’Chanson de Roland’’.
L’edició en català de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batxillerato
  • batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerat
  • Batxillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS