Espai/Temps Plaça del Diamant

Páginas: 2 (269 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013
ESPAII TEMPS.




Enaquesta obra, trobem un espai i temps fortament localitzat. Tot giraal voltant de la plaça del Diamant al barri de Gràcia, Barcelona.Enla gran majoria, ens trobem amb espais tancats. Per altra bandatambe trobem altres espais com la platja on anaven abans de quel'Antoni nesqués, la colònia onl'Antoni va haver de anar o tambées parla del front de batalla.




L'obrarecorreix un espai molt ample de temps, ja que comença amb Natàliajoveneta amb el seuprimer amor, i finalitza amb el casament de lafilla d'aquesta. Així doncs la novel·la abraça una generació, meso menys 30 anys. Aquesta època són els anysanteriors, durant idesprés de la Guerra Civil. La autora conta la historiacronològicament, és a dir, del principi al final. El temps, comestà lligat íntimament a la vidadel personatge, no te regularitat.Mentre en els primers capítols se'ns indica amb exactitud, poc apoc, la cronologia es torna imprecisa i els anys comencen apassaramb rapidesa i amb pocs referents.




L'espaii el temps de l'obra condicionen molt a la trama i als personatges dela obra. La plaça del diamant es moltimportant ja que és allà onColometa va conèixer a Quimet. I el temps, condiciona alspersonatges, ja que la majoria son revolucionaris, i lluiten a laguerra. A més,personatges com Colometa es veuen afectats per lasituació ja que els propietaris de la casa on ella treballaval'acomiaden per por als milicians, i perque novolien saber res delsrevolucionaris.

Altreaspecte a tenir en comte es que la guerra dificulta la vida delspersonatges, especialment a Colometa quan mor Quimet.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS