Esport Adaptat

Páginas: 4 (898 palabras) Publicado: 28 de abril de 2015


índex

¿Què és un esport adaptat? 2
El eslàlom 3
El tir amb arc 4
El Quad-Rugby 5
Bibliografia 6

¿Què és un esport adaptat?
Ens referim a quests tipus d’esports quan parlem sobre diferentsactivitats físiques realitzades per persones amb alguna discapacitat. Aquestes persones, mitjançant activitats preparades per ells, pretenen millorar la seva capacitat física i psíquica, les relacionssocials i el resultat amb competicions pel seu nivell.
Aquests jocs, creats a partir de la Primera Guerra Mundial, van néixer gràcies a la cura de persones ferides de la guerra. Primer, elspracticaven com una activitat recreativa, però finalment va arribar a un nivell competitiu.
Els primers jocs, van ser creats a Berlín al 1888 amb gent que era sorda. Finalment, es van afegir GranBretanya i Estats Units per crear-los amb persones sordes i invidents, amb alguns amb parts amputades de la guerra.
Finalment, després de la Segona Guerra Mundial, al 1944 es van crear amb lescadires de rodes, reconeguts perquè actualment són els que tenen més rellevància. Gràcies a la creació, la gent podia utilitzar els jocs com una forma de rehabilitació.
Al 1960 és va crear laprimera olimpíada d’esports olímpics per discapacitats a Roma. Gràcies al esdeveniment, actualment tenim la I.S.O.D (International sport organization for disabled ). A Espanya va arribar el 1992 aBarcelona, on es va formar el I.P.C (international Paralympic committee). Finalment, van arribar a Catalunya el 1969 per formar la Federació Catalana d’Esports de Discapacitats Físics.
Exemples:Eslàlom
Tir amb arc
Quad-Rugby

El eslàlom
Aquest esport es practica només en cadira de rodes. Consisteix a recórrer, en el mínim temps possible i el mínim marge d’errors, un circuit en diferentsobstacles.
Aquest esport, requereix tècniques de maniobrar, rapidesa, coordinació i tècnica per superar el circuit sense tirar cap obstacle, normalment pivots. Els problemes es creen de forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esport Adaptat
  • esport
  • Atletisme adaptat
  • Judo adaptat
  • Voleibol Adaptat
  • Campus Esportivo
  • entitat esportiva
  • valors esport

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS