Judo adaptat

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2011
JUDO PARALÍMPIC
JUDO PARALÍMPIC

FONAMENTS DE L’ESPORT ADAPTAT
Daniel Pino Fleta
Curs de Tècnic (Bàsquet)
08/11/2011
JUDO PER A CECS
 
El Judo és un esport que per les seves característiquesintrínseques possibilita que els deficients visuals puguin practicar-lo sense necessitat d'adaptació de materials o altres tipus d'ajuts específics motivades per la seva deficiència (Arolas, 2002,González, 2002). Les úniques diferències pel que fa al judo convencional les trobem en alguns aspectes del reglament. Aquestes diferències tenen com a finalitat adoptar certes mesures de seguretat quecitarem més endavant.
 
La pràctica del judo per part dels esportistes cecs està en constant evolució. De tal manera és així que el 1988, en el seu debut en les paraolimpíades de Seül (Corea), vanparticipar solament 9 nacions amb un total de 37 judokes, però en les últimes paraolimpíades celebrades a Atenes (2004), han participat 32 països amb un total de 113 judokes, i és en aquestes on perprimera vegada participen judokes femenines amb deficiència visual, concretament 32.
 
Dins de les diferents organitzacions internacionals per a atletes amb discapacitat, el judo per a cecs pertany ala IBSA (Associació Internacional d'Esports per a Cecs).
 
El reglament d'aquesta modalitat esportiva es basa en certes adaptacions de les regles de la IFJ (Federació Internacional de Judo). Lesdiferències amb el judo convencional són:

- La zona de perill té una textura diferent, de manera que l'esportista nota la zona de perill mitjançant el tacte (Figura 1)

  
* Els esportistes sónguiats pels jutges fins a la zona de combat, on realitzen la salutació, després del qual els judokes s'acostaran i adoptaran una posició d'agafada. Seguidament els contendents baixaran els braços il'àrbitre anunciarà "Hajime", per començar al combat. Durant tot el combat, l'àrbitre ha d'assegurar que els contendents estiguin sempre a l'abast dels seus respectius braços.

CLASSIFICACIÓ...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Judo
  • Judo
  • Judo
  • judas
  • judo
  • judas
  • judo
  • judo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS