Esqueix

Páginas: 3 (542 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015
­Un esqueix és un fragment d'una planta separat del seu progenitor amb una finalitat reproductiva. Poden tallar-se parts de la tija i posar-les en terra, per produir arrels. Les plantes que s'hantret amb aquest mètode són genèticament idèntiques al seu progenitor, tenint les mateixes propietats i fenologia, és a dir, seran clons. Existeixen diferents maneres de fer esqueixos depenent delperíode de creixement que tingui la planta mare quan es talla l'esqueix:
De brots. S'han de taller a la primavera a partir de puntes de brots de creixement ràpid.
De branques tendres. Es tallen un poc méstard que els anteriors, quan el creixement apical dels brots és més lent, però encara són verds.
De branques semi lignificades. Aquests esqueixos es tallen a acabar l'estiu, quan el creixement hamenguat, i les soques són més amples i fortes.
De branques lignificades. Es fan d'arbres i arbusts de fulla caduca, durant el període de latència, branques llenyoses, també anomenades "estaques".
Lareproducció per esqueixos és asexual pel que només cal un progenitor. Passos:
Tallar un tros tendre i viu planta progenitora.
Ficar-ho a un recipient amb aigua fins que desenvolupa els arrels. Aquest pas potser llevat, i continuar amb el vinent si cal, ja que a algunes plantes es podreix la soca abans de desenvolupar els arrels.
Enterrar a la terra l'esqueix i regar un poc més del normal.
I si totresulta bé, en pocs dies tindrem una nova planta clonada completament independent de la seua progenitora asexual. Hi ha plantes que es reprodueixen molt fàcilment amb aquest mètode.


Empeltar ésl'operació de fer un empelt  entre dues plantes anomenades bionts. Una és l'empelt i l'altra és el patró o portaempelt, que és la planta que té les arrels i sobre la qual s'uneix la varietat a empeltar.L'empelt és un tipus de reproducció vegetativa utilitzada amb finalitats agronòmiques o estètiques.
En l'empeltada s'han d'unir les zones del càmbium dels dos exemplars, cosa que s'aconsegueix amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esqueixos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS