estopa

Páginas: 2 (493 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2014
Estopa és un duo català de pop rock amb tocs de rumba catalana creat el 1999, format pels germans Muñoz, David (veu) i José (guitarra), originaris del barri de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat(Baix Llobregat). És el grup que més discs ha venut en la història de la música catalana. Amb el seu primer disc van aconseguir vendes properes a 1.200.000 còpies, assolint el reconeixement en el seupaís natal i després en països tals com Mèxic, Xile i Argentina. Els seus altres discos han seguit la fórmula que tant èxit els ha donat, rumbes canalles i urbanes.
El 2010 van participar en elprograma El Convidat amb Albert Om.[1] Està format pels germans Muñoz, dos joves del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, a Barcelona. Són fills d'emigrants extremenys naturals de ZarzaCapilla. Els seus pares van regentar el bar "La Española", al mateix barri, just davant de la comissaria de policia.
El conjunt està format pels germans Muñoz, dos joves naturals del barri de Sant Ildefonsdel municipi de Cornellà de Llobregat, a Barcelona. Són fills d'emigrants extremenys naturals de Zarza Capilla. Els seus pares van regentar el bar "La Española", al mateix barri, just davant de lacomissaria de policia.
La seva infantesa la van passar escoltant conjunts de rumba molt populars als vuitanta, especialment Los Chichos, Los Chunguitos o Bordó 4. Un dia el seu pare va decidirregalar-los sengles guitarres espanyoles. Després de diversos anys en l'institut, on els coneixien com els sabines, i d'abandonar els estudis, David i Jose Muñoz comencen a treballar a la producció de pecesper a automòbils en una de les filials de SEAT, Novel Lahnwerk, on es van gestar les lletres de les cançons del conjunt, escrites en fulls de producció.
Durant aquesta època van començar a tocar laplaça del barri de Sant Ildefons, de Cornellà, zona en la qual residien i en petits locals. El 1998, es van presentar al concurs de cantautors del barri d'Horta-Guinardó que van guanyar amb la cançó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estopa
  • Estopa
  • Estopa
  • estopa
  • Estopa
  • estopa
  • Estopa
  • Exportacion de estopas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS