estructura arcaica

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Època arcaica grega
En els primers temps de les polis greges, l’època arcaica, l’exercit era necessàriament reduït, ja que només aquells que gaudien del privilegi de laciutadania (que certament eren molt pocs) els pudien costejar l’equip de guerra em formaven part. Es tractava un exercit aristocràtic que resolia les disputes militars per mitjade petits enfrontaments. Cap ala fi del època arcaica, la tàctiques militars van promoure l’aparició d’un nou tipus de soldat.
El mateix temps que nombra al ciutadansaugmentava considerablement. L’hoplita combatia la formació tancada, La Falants Hoplitica, la qual cosa permetia moviments en el camp de batalla, d’un atàctica desconeguda fins aleshores de reduir nombre de soldats dels exercit aristocràtics.
Època clàssica
Va arribar a la seva culminació a la polis clàssica. Pots servir sempre al cas de la polisatenesa. Un dels més coneguts: des del 18 anys els joves s’integraven a l’afeblia, en la qual els ensenyava a utilitzar les armes; el compromís amb la ciutadania. A partir dels 20anys quedaven al disposició de l’estat per els necessitats militars, sota el comanament del estratega o cap militar en cas de conflicte, per bé es podien dedicar com aciutadans, a la política o a les seves activitats quotidianes. Cap als mitjans segle 5 abans de crist la polis atenesa contava amb un exercit ciutadà fins 30000 hoplites y uns milsgenets.
L’equip de ciutat atenès incloïen les curt circular, una mena de cuirassa metàl·lica (granota frontal y planxa). La seva forma de combatre era bastant simple: en filesaprestades y poc profundes, amb la protecció del pròpia escut y també la del sodat que hi havia la esquerra, el hoplites es llençava a carrera en un xoc frontal contra el enemic.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • era arcaica
  • Arcaico
  • Reflejos Arcaicos
  • Palabras Arcaicas
  • Eon Arcaico
  • Periodo arcaico
  • reflejos arcaicos
  • Sociedades arcaicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS