ESTUDI DEL TEIXIT INDUSTRIAL CATALÀ

Páginas: 6 (1393 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013
ESTUDI DEL TEIXIT INDUSTRIAL CATALÀ

1. En quines comarques catalanes es troben localitzades principalment les empreses i la població ocupada en aquest sector (selecciona les comarques amb més de 20.000 ocupats).
Baix Llobregat.
Bages.
Osona.
Vallès oriental.
Maresme.

1. Quins són els principals sectors industrials que es desenvolupen en aquestes comarques?
Tèxtil.
Alimentació.Plàstics.

1. Fora de la Regió Metropolitana de Barcelona, quines altres comarques hi destaquen i en quins sectors industrials s'especialitzen?
El Vallès occidental amb el tèxtil.
L’Anoia amb el tèxtil i el cuir.
La Selva i l’Alt Penedès amb l’alimentació.
El Tarragonès i l’Alt Camp amb el sector petroquímic.
El Gironès i Pla de l’Estany amb l’alimentació i el paper.
El Segrià i el Plad’Urgell amb l’alimentació.

1. Segons el document, quina és actualment la tipologia de les empreses industrials catalanes? Com creus que els hi està afectant la crisi actual?

La tipologia d’empreses industrials que predomina actualment a Catalunya és de petita i mitjana dimensió Tot i això, hi ha empreses grans, especialment estrangeres, situades en aquells sectors on és necessària un gran capital.Per exemple, trobem empreses com SEAT i Nissan (del sector de l’automoció), Chupa-Chups o Panrico (del sector de l’automoció).
Actualment, gairebé un 60% dels treballadors estan ocupats amb PYMES (Petites i mitjanes empreses). Hem de tenir en compte, que amb un context econòmic de crisi com l’actual, els empresaris que més pateixen són aquests, ja que no tenen tant capital ni tanta capacitateconòmica com una gran empresa. Les PYMES són un sector molt vulnerable sempre, i encara més ara.
Una de les principals fonts de financiació d’aquestes, per exemple, són els bancs. Actualment aquests últims no donen crèdits i això perjudica molt a les petites empreses, ja que no poden emprendre projectes nous per falta de financiació. Aquesta falta de crèdit pot repercutir en l’economia de l’empresa ien els seus beneficis.
En conclusió, és un sector molt dèbil en el que sempre s’ha de vigilar per als petits empresaris, que són els que donen feina a la majoria de gent. En un context de crisi, si la societat o el govern s’oblida de les PYMES, les conseqüències podrien ser molt greus, ja que es destruirien molts llocs de treball (com és el cas d’ara).

ESTUDI DEL TEIXIT INDUSTRIAL D'UNACOMARCA AMB MÉS DE 20.000 OCUPATS EN AQUEST SECTOR

Tria una de les comarques del llistat elaborat en la primera part d'aquesta tasca (amb més de 20.000 ocupats en aquest sector) i, utilitzant com a font de documentació l'Idescat (web inclosa als materials d'estudi), ordena de més a menys els seus establiments d'empreses, per branques d'activitat, agafant com a referència l'últim any.

BAGES:Transformació de metalls (715) , tèxtil confecció ( 434 ) ,edició i mobles (341) , productes alimentaris (158) , química i metall (106 ) , industria NCAA ( 104 ) , energia i aigua (97).

Fitxa tècnica de l'establiment industrial
 


1. Nom de l'empresa:
Iberpotash S.A
 
2. Comarca i municipi on es localitza:
Bages , Súria
 
3. Sector d'activitat industrial a la qual pertany:
Indústriaminera
 
4. Producte o productes que elabora:
L´empresa Iberpotash S.A elabora sal i potassa (minerals).
 
5. Informació específica: procés de producció de l'empresa, nombre de treballadors, objectius de l'empresa, situació actual de l'empresa..., (la web de l'empresa pot ser una important font d'informació, encara que pots fer servir altres mitjans).
Compta actualment amb una plantilladirecta de 1200 treballadors (entre plantilla i empreses contractades).
Objectiu de L'empresa Iberpotash S.A. té objectius de futur basats en una visió comuna que prové del grup ICL i que es basa en poder aconseguir i mantenir l’excel·lència empresarial i de lideratge unida a valors basats en el respecte, la seguretat laboral, la igualtat i la millora constant. Així, la visió de futur d...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudi del teixit industrial català
  • Ejercicios en catalán de la Revolución Industrial
  • Porque estudiar ing. industrial
  • Estudiante ingenieria industrial y docente
  • Estudio de Rendimiento Industrial
  • Revolucion industrial. para estudiar
  • estudiante de ungenieria industrial
  • Estudiante De Ing Industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS