Etiico

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
Exemples de conflictes ètics
Entre professionals i pacients/familiars
Exemple 1
La pacient d’origen romanès, ha vingut a parir a Espanya pel fet que li surt més barat que al seu país d’origen. Ladona no té diners per comprar-li roba al seu fill, cosa que l’hospital ha tingut que proporcionar-li’n. Apart, la dona va deixar al seu fill recent nascut sol a l’habitació per anar a fumar, quan estàprohibit abandonar l’habitació.

Exemple 2
L’administrativa de la planta ens va dir que en la targeta sanitària que ens van donar per enregistrar un nounat no era dels seus pares (quan hauria de seraixí), sinó del seu avi. L’avi era l’únic d’aquesta família que havia treballat (havia cotitzat a seguretat social) conseqüentment tenia assistència sanitària pública. Doncs l’avi tenia 9 personesadscrites a la seva targeta de la SS (fills, nets i familiars).

Exemple 3
Vam anar a l’habitació d’una pacient d’origen Xinés li vam preguntar si estava marejada, i ella amb senyals ens va dir que unamica. Desprès la infermera va comentar que com és Xina era més aviat groga per això ho estava, no perquè estès marejada. Desprès la pacient va necessitar una transfusió ja que al final el seu colorgroguenc era perquè li faltava hemoglobina.

Exemple 4
Vaig entrar a la habitació d’una pacient i hem va dir que tenia dolor i li vaig dir que ara avisaria a la hermana i hem va respondre, “la hermana noque no m’entén, avisa a qui vulguis però a ella no”
La hermana és una infermera que tenim a la planta que és monja, i va vestida com a tal.

Exemple 5
Moltes vegades quan entrem a una habitació lesinfermeres no truquen a la porta per avisar que hi son.

Exemple 6
Una pacient que esta en repòs absolut i acompanyada de la seva mare d’edat avançada va demanar si li podíem treure la cunya però lainfermera no va voler anar i li va dir que ho fes la seva mare que no costava gens de treure-la, que l’hospital no era una clínica privada. La mare de la pacient anava coixa per això va picar al timbre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Etiica
  • Etiica
  • Etiica
  • Étiica
  • etiica presentacion
  • Codigo de etiica
  • Valores Etiica
  • Etiica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS