Evolució De l'Etnografia

Páginas: 4 (822 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2011
RESUM LECTURA TEMA 3 “L’etnografia coma mirada a la diversitat social i cultural” Juan J. Pujades.

Aquesta lectura fa una introducció al concepte de l’etnografia així com de la seva evolucióhistòrica i els diferents paradigmes i teories que l’han enquadrat al llarg del temps.
Primer de tot, la lectura ens apunta que l’etnografia té dos significats bàsics en mútua interdependència, per unabanda és entesa com un procés que seria l’adquisició del coneixement i l’altre com a producte que seria el resultat d’aquesta elaboració.
L’etnografia forma part de l’anomenat triangle antropològiccompost també per la comparació i la contextualització, tres factors que tampoc es poden destriar un de l’altre i que estan extremadament lligats.
Així doncs, l’etnografia constitueix unes de lesprincipals fonts de coneixement de l’antropologia sobre els sistemes socioculturals ja que un dels principals objectius de l’antropologia social és poder arribar a formular generalitzacions interculturalsuniversals.
El naixement de l’antropologia i de l’etnografia es podria situar al voltant dels S.XVIII i XIX en quant en el període de la Il·lustració i de la Revolució Industrial. Ja des del’antiguitat, amb els autors grecoromans, l’etnografia és com un gènere literari tot i que aquesta evolució es modificada a mitjans del S.XIX per tal de constituir-se com a ciència formal. Ja cap a l’edatmedieval hi ha autors clàssics com Marco Polo.
Una tercera fase entre els precursors és la que correspon als segles XVI i XVII. Ja no es tracta d’un període de viatgers si no d’un període que es fa servirl’etnografia com a objectius de missions i de colonitzacions. Dintre d’aquesta fase també hi ha una corrent de pensadors utòpics i radicals que fan crítiques aquest sistema colonial.
La següent fase jaés la que esta caracteritzada pel darwinisme social i l’evolució humana al voltant del S.XIX tot i que al voltant del S.XVIII ja es van introduir conceptes i teories evolucionistes. Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolucio
  • Evolucio
  • evolució
  • EVOLUCI N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS