Examen De Sociales

Páginas: 6 (1499 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
1. defineix Sobirania nacional, parlament i constitució.
La sobirania nacional és un concepte que li dóna tot el poder a la nació, és a dir als ciutadans.
El parlament és un òrgan constitucional d'un Estat amb sistema parlamentari, compost pels representants triats pel poble que té atribuïda la missió principal d'expressar la voluntat d'aquest, elaborant i aprovant normes jurídiques de caràctergeneral i intervenint en la integració i funcionament de altres institucions de l'Estat.
La constitució és la norma suprema, escrita o no, d'un Estat de dret sobirà o organització, establerta o acceptada per regir. La constitució fixa els límits i defineix les relacions entre els poders de l'Estat (poders que, als països occidentals moderns, es defineixen com a poder legislatiu, executiu ijudicial) i d'aquests amb els seus ciutadans, establint així les bases per al seu govern i per l'organització de les institucions en què aquests poders s'assenten. Aquest document busca garantir al poble els seus drets i llibertats.
2. Què diferencia una monarquia parlamentària d’una república parlamentària?
La diferencia entre els dos es que segons si es mantenia un rei hereditària o sis’instaurava una presidència electiva.
3. Per què els conceptes liberalisme i democràcia no signifiquen el mateix?
Liberalisme és un corrent ideològic i, a la vegada, també és una doctrina política i econòmica sorgida a partir de les idees de pensadors com ara l’anglès John Locke (S.XVII) o dels il·lustrats francesos del S.XVIII.
Liberalisme es el que lluita per una persona i la democràcia es mes delluitar per un grup
4. Defineix en que consisteix el nacionalisme.
El nacionalisme és una ideologia política que sosté el dret dels pobles a decidir sobre ells mateixos i a defensar la seva sobirania.
5. Quins elements defineixen una nació segons el text “Què és una nació”.
Els elements que defineixen la nació son:
La raça, la llengua,tradicions, passat, els interessos, les afinitatsreligioses, la geografia, les necessitats militars etc.
6. Distingeix entre nació i estat.
Nació es pot definir com un conjunt d’individus que tenen una sèrie de llaços culturals propis (religió, llengua, tradicions, passat...) i que volen viure en comú.
L’estat és una organització política i administrativa formada per diversos institucions que exerceixen el poder sobre un territorideterminat.
7. a partir del quadre del “pressuport de la monarquia Francesa(1788)”. Quina era las ituació dels pressupost de la monarquia el 1788? Quines eres les canuses? Què van proposar els ministres de Lluis XVI per resoldre-la?
El pressupost tenia més despeses que ingressos perquè hi va haver males collites, hi avia grups que estaven descontents i el rei tenia por de pujar els impostos perquèpodria provocar una revolta, hi havia un deute molt gran per la ajuda financera als Estats Units
a. Quines causes van motivar el descontentament popular?
La falta d’aliments, els impostos i les diferencies socials.
9. Escena representada a “el ajuntament de Jeu de Paume”, de Jacques- Louis David: quin moment representa l’escena? On i quan va tenir lloc? Quina intenció motiva elsreunits? Quins estaments socials hi són representats?
Escena representa la creació de l’Assemblea Nacional, va succeir en 1789 en un pavelló de Versalles, el reunits volien elaborar una constitució que reflectí la voluntat de la majoria dels francesos, al quadre hi esta representat el tercer estat (el poble).
10. Quins etapes va conèixer la revolució?
la revolució va tenir 3 fases: la monarquiaconstitucional (1789-1792), la república democràtica (1792-1794) i la república burgesa (1794-1799.
11. Explica quines actuacions van portar a terme les assemblees constituent i legislativa. Parlant en general,què diferencia una assemblea constituent d’una assemblea legislativa?
La Assemblea constituent va abolir el feudalisme i va crear la Declaració dels drets de l’Home i del Ciutadà i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen De Sociales
  • Examen sociales
  • Examen De Sociales
  • Examen sociales
  • EXAMEN SOCIALES
  • sociales examen
  • examen sociales
  • examen sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS