Exercicis Moviment obrer segle XIX

Páginas: 4 (916 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2014
HISTÒRIA
Moviment obrer

1.- Font 1:  De quin tipus de font es tracta la Font 1? (5 línies màxim)
(Intenta classificar-la al màxim justificant la teva classificació. Abans de contestar aquestapregunta ves a: glossari: Fonts, o fes l'activitat aprenentatge del Lliurament 1, o revisa la correcció de la teva activitat del lliurament 1).

Es tracta d'una font primària, concretament és unapublicació periòdica dirigida als ciutadans. Ho puc saber ja que la informació que hi ha escrita no ha estat manipulada, s'explica al mateix temps dels fets esmentats i hi han testimonis contemporanisals fets.

2.- Font 1: Quin és el context històric de la Font 1? Qui va ser Josep Barceló i què va passar amb ell (3-4 línies) (Context:hauries d'explicar primer el context general, després elcontext concret)

Barceló va ser un dirigent obrer que va ser dels primers en reclamar els drets dels obrers i per això mateix es convertí en màrtir en l'arribada dels progressites i de la MiliciaNacional va ser elegit capità. El 1855 acusaren a Barceló d'un crim, cosa que implicà exaltacions per part dels ciutadans i la primera Vaga General. Els militars van reprimir-se contra els obrers, quanfinalment el Capità General executà a Josep Barceló.

3.- Font 1: Fes un breu resum de les idees principals de la Font 1 (cal explicar:selfactines, demandes treballadors i estat excepcional).(7-8línies)

El text es situa ven be a mitjans del segle XIX, cuan s'incorporaren noves maquines de filar que comportà a l'acomiadament de molts d'obrers (Selfactines). Per això la Comissió de classes obreresva fer un Boikot i hi varen haver revoltes i intervencions militar per Barcelona. Es varen cremar fins i tot algunes màquines i fabriques per reivindicar la injustícia que implicava fer servir lesselfactines. A part d'això els treballadors també volien cambiar les condicions en què treballaven, ja que feien jornades de 14 hores al dia a canvi d'un sou minim de subsistència i tots els membres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moviment Obrer
  • el moviment obrer
  • moviment obrer
  • Moviment obrer
  • El moviment obrer
  • El Moviment Obrer Espanyol
  • Moviment Obrer A Catalunya
  • Evolució moviment obrer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS