exili

Páginas: 2 (460 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014
Diari de la Guerra Civil Espanyola 4tC 01/05/1939
L’EXILI DELS REPUBLICANS
Milers d’espanyols abandonen el país, el major èxode de la nostra històriacontemporània

Un conjunt de ciutadans de l'Estat espanyol, durant la Guerra Civil i la immediata postguerra, s’han vist forçats a abandonar el territori i desplaçar-se a altres països per motiusideològics i de consciència o per temor a les represàlies per part del bàndol Franquista. En principi volen romandre a l'estranger fins que l'evolució de les circumstàncies internes del país els hipermeti tornar gradualment.
Una gran part dels primers refugiats, fins a 440 000 en França, han hagut d'afrontar inicialment dures condicions de vida. L'exili republicà "permanent" ha quedat constituïtper unes 220 000 persones de les quals moltes son excombatents, polítics o funcionaris compromesos directament amb la causa republicana però entre les que hi ha també milers de parents i civils,juntament amb un nombre significatiu de nens, intel·lectuals, personalitats de la cultura i artistes, científics i docents, persones de professions qualificades, la qual cosa pot suposar un condicionantmés en el procés de



reconstrucció del país, a conseqüència del conflicte.
Segons la informació que ens ha arribat com ja hem dit el principal nombre d’exiliats han fugit cap a França, peròtambé a Mèxic i Argentina. Han sigut emparats grups importants en altres països europeus i americans com Xile, Cuba, República Dominicana, la Unió Soviètica, Estats Units i el Regne Unit.
(Famílies fuginten busca d’un destí per sobreviure)
El govern francès ha organitzat uns improvisats “camps d’acolliment”-autèntics camps de concentració- on ha allotjat aquests fugitius amb condicions moltprecàries.
Però aquesta fugida d’exiliats s’havia produït en diverses onades al llarg dels tres anys del conflicte bèl·lic, totes elles coincidint amb les derrotes més significatives de l’exèrcit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los exiliados
  • el exilio
  • Los Exiliados
  • El Exilio
  • Exilio
  • Exilio
  • exilio
  • el exilio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS