Expresion escrita

Páginas: 3 (681 palabras) Publicado: 2 de junio de 2015

Ressenya de dos seminaris:
1. Beatriz Irenc - Los movimientos de población inducidos por el cambio climático: retos para el Derecho Internacional

2. Ana Dinerstein – Migrando a otro lugar,aventurándose más allá de la alambrada
En la present ressenya ens disposem a fer un breu anàlisi dels dos seminaris realitzats a classe. D’una banda el de la Beatriz Irenc - Los movimientos de poblacióninducidos por el cambio climático: retos para el Derecho Internacional – i, per l’altra banda, el de l’Ana Dinerstein - Migrando a otro lugar, aventurándose más allá de la alambrada -. Intentarem, doncs,analitzar els diferents enfocaments que les dues autores donen al concepte de les migracions, és a dir, des de quina perspectiva el tracten.
En el cas de la Beatriz Irenc ens parla, com ja ens indicael propi títol, de les migracions imposades degut al canvi climàtic, motiu del qual, segons diu l’autora, se’n parla i estudia poc. L’autora ens diu que les migracions es poden donar per moltes causes– polítiques, econòmiques, socials, demogràfiques, etc – però que les migracions que es donen en conseqüència del canvi mediambiental, com per exemple les catàstrofes naturals, prenen pocaimportància política alhora d’analitzar els motius de les migracions – tant les internes com les externes -.
Així doncs, se’ns parla de la incapacitat de les institucions del sistema capitalista per tal desolucionar la devastació ambiental i les emissions contaminants ja que, són les pròpies polítiques del sistema les que perjudiquen el medi ambient explotant, així, infinitament un planeta, la capacitat decàrrega del qual és finita.
L’Ana C. Dinerstein, per la seva banda, explora el terme “migració” en relació als moviments de les persones que es troben en un territori de subordinació a un poder a unaltra espai que trenqui amb aquest poder. La seva conferència se centra, principalment, en l’anàlisi del “Movimiento de los trabajadores sin tierra” (MST) al Brasil que lluiten per una reforma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • expresion escrita
  • Expresion escrita
  • Expresion Escrita
  • Expresion escrita
  • expresión escrita
  • Expresion Escrita
  • Expresion Escrita
  • expresion escrita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS