Farinacis

Páginas: 4 (769 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
Farinacis



Aliments que els componen:



En el grup dels farinacis s’inclouen els cereals i derivats juntament amb els llegums. A més a més, malgrat no ser farinacis en el sentit estrictede la paraula, s’inclou els tubercles degut a la seva composició rica en hidrats de carboni.

Per una banda, dintre dels cereals i derivats destacar el blat (de par), l’arròs, el blat (de moro), elsègol i la civada. Per altre banda, destacar dintre el conjunt de llegums les mongetes blanques i vermelles, llenties, cigrons, faves seques, soja i pèsols secs. Finalment, destacar d’entre elstubercles la patata com a principal.



Característiques del grup / nutrient principal



Tots aquests aliments que pertanyen al grup dels farinacis són rics en hidrats de carboni i més de la mitat deles calories de la dieta, entre un 50-60%, han de provenir d’aquests nutrients ja que són el principal combustible de l’organisme.

És necessari puntualitzar que dintre dels hidrats de carboni, toti poder-los classificar molecularment, també es poden englobar dintre del grup dels simples i els complexes. En aquest cas classifiquem els farinacis dintre el grup d’aliments que aporten hidrats decarboni complexes, coneguts també com polisacàrids, midons i fècules, que a diferencia dels simples tarden més a ser absorbits, pel que produeixen una elevació més lenta i moderada de la glucosa ensang.



Característiques nutricionals (altres nutrients, conservació, cocció...)



Tot i destacar els hidrats de carboni com a nutrient predominant en el grup dels farinacis, s’ha de tenir enconte que aquests n’aporten molts més.

Entre moltes coses a destacar, esmentar les següents:

- contenen molts pocs greixos.
- aporten una varietat de vitamines del grup B (B2, B3, B5, B9).- són rics en fibra, principalment els cereals integrals i els llegums.
- rics en minerals com el ferro, el calci, el magnesi, el potassi i el fòsfor.
- les proteïnes d’aquests aliments...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS