farmacs

Páginas: 16 (3875 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013











Índex:





1 Introducció

En aquest treball nosaltres explicarem com són tractades les malalties. Per començar buscarem el significat de medicament i de fàrmac, juntament amb les diferències que comporten. Tot seguit, diferenciarem els medicaments segons com es formen i per on s’ingereixen. A continuació explicarem com actuen i la finalitat que tenen aquestsmedicaments. Seguidament parlarem dels tipus de tractaments que hi ha per tractar les malalties i dels diferents tractaments a l’hora de prendre medicaments. Per últim parlarem de com es fan els  nous medicaments i nombrarem les principals fases que ha de superar per arribar al mercat. Juntament amb això intentarem aclarir el significat de patent i genèric.
2 Fàrmacs i medicaments

Tot seguit enaquest apartat definirem què és un fàrmac i què és medicament. Per acabar nombrarem les principals diferències que hi ha entre els dos.
2.1 Fàrmacs
Què són?
Un fàrmac és qualsevol substància, biològicament activa, que és capaç de modificar el metabolisme de les cèl·lules sobre les quals fa efecte.
Poden ser substàncies idèntiques a les substàncies produïdes per l’organisme, com per exemple leshormones obtingudes a partir de l’enginyeria genètica; o poden ser substàncies químiques que no existeixen a la naturalesa però que dins la seva estructura molecular tenen regions anàlogues (similars), que fan que es produeixi un canvi en l’activitat cel·lular.
 
Per a què s’utilitzen?
Al camp de la medicina són utilitzats amb fins terapèutics, diagnòstics o  preventius.
El concepte de fàrmacés bastant ampli i inclou les drogues, els neurotransmissors, les hormones, els verins, etc. Els fàrmacs han de ser subministrats al cos d’una manera exògena.

2.2 Medicaments
Què són?
Els medicaments són aquelles substàncies que tenen propietats per a prevenir, diagnosticar, tractar, alleujar o curar tot tipus de malalties. Poden estar preparats de diferents maneres: pastilles, xarop,supositoris, injectables, pomades… Aquesta diferent manera en que es preparen s’anomena forma farmacèutica.
 


Què fan?
Els medicaments tenen un efecte medicinal que actua a través d’uns principis actius que contenen. Els components que porten a mode preventiu o curatiu, acostumen a anar acompanyats d’altres substàncies inactives. Aquestes substàncies s’anomenen excipients, i no tenen cap efecteterapèutic però fan que el medicament es conservi en bon estat. A més a més, faciliten l’alliberació de les substàncies medicinals a l’organisme humà. 
Quins hi ha?
Segons l’origen de cada medicament es poden classificar en:
- Medicaments de síntesi o semi-síntesi: són els més habituals i els que s’han elaborat en un laboratori farmacèutic. Són els que es troben a qualsevol farmàcia amb un nomcomercial o genèric, i estan autoritzats per l’administració sanitària del país. 
- Medicaments d’origen humà: són els derivats de la sang, de les glàndules i/o dels teixits humans. Per exemple els factor de la coagulació, les immunoglobulines, etc. 
- Radio fàrmacs: són medicaments formats per isòtops radioactius. Són utilitzats amb una finalitat terapèutica i diagnòstica. 
- Medicamentshomeopàtics: s’utilitzen en la medicina homeopàtica. Són medicaments que provoquen els mateixos símptomes que provoca una substància tòxica en una persona sana, així la malaltia pot ser curada per un remei preparat amb la mateixa substància tòxica.
- Medicaments biotecnològics: s’obtenen a través de tècniques d’enginyeria genètica. Poden ser proteïnes recombinants, anticossos monoclonals, fragmentsd’anticòs, àcids nucleics, etc.
- Medicaments de fórmula magistral: són medicaments preparats a la farmàcia de manera individual per a cada persona segons les prescripcions del metge. 
- Medicaments homo derivats: són uns medicaments preparats industrialment a base de components de la sang. 
- Medicaments immunològics: són els que actuen contra patògens com ara les vacunes, les toxines i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fàrmacs varis
  • Manejo De Farmacs
  • Fàrmacs anticonvulsius
  • Interacció de fàrmacs "la cortisona"
  • farmacs mes comuns

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS