Fases de la revolució del 1917

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
Fases de la revolució del 1917:

La revolució de febrer: (febrer-juliol 1917)

La primera etapa de la revolució russa va estar caracteritzada per l'establiment d'un govern provisional que vacontinuar , en general , amb la política militar , econòmica i social , del règim tsarista , davant les protestes generalitzades de les masses obreres , aquesta vegada organitzades en soviets ( consells), que demanaven la pau, la reforma agrària i el desenvolupament d'una economia d'emergència destinada a la millora de les condicions de vida de la població russa . A aquesta situació política se liva cridar " el doble poder ". El Tsar abdica i la DUMA imposa un govern improvisional que promet reformes i convoca una assemblea constituent. Lenin, aprofitant la crisi va convèncer els soviets que espodia ocupar del poder i dirigir Rússia segons les teories socialistes.

Govern provisional d'Alexander Kerenski (juliol- octubre de 1917 ) :
a partir del juliol , els menxevics es van fer ambel poder , liderats per Kerenski , que va assumir com a president del govern . Kerenski va convocar a les eleccions per a una Assemblea constituent , al mateix temps que nomenava al general Kornilovcom a nou comandant en cap de l' exèrcit. Però , Kornilov va liderar una rebel·lió militar al setembre, que va provocar que el govern Provisional armés als obrers . Aquests, assentats en les defenses deSant Petersburg , van rebutjar l'atac de Kornilov . La crisi militar va ser la base perquè els bolxevics i eserites , preparessin el seu propi cop d' Estat .

La revolució d’octubre:(juliol-octube 1917)

La conquesta del poder pels bolxevics va ser ràpida , i amb un mínim de baixes . En la nit del 25 d'octubre, les bel·licoses masses obreres van assaltar el Palau d'Hivern , recolzades pelfoc de l'Armada . El govern provisional es va rendir ràpidament. El nou govern revolucionari , liderat per Vladimir Lenin , va signar la pau amb Alemanya al gener de 1918 ( Tractat de Brest Litovsk...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revoluci N De 1917
  • La primera fase de la revoluci n liberal
  • HOJA DE TRABAJO REPASO DE LA REVOLUCI N DE FEBRERO DE 1917
  • Revoluci N De Octubre De 1917
  • La Revoluci N De Octubre De 1917
  • 1917
  • 1917
  • revolucio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS