FASHODA

Páginas: 2 (372 palabras) Publicado: 1 de abril de 2014
És una imatge publicada al 1898 en un diari francès: “Le petit journal”. És una font primària. Aquesta imatge te lloc en el darrer terç del segle XIX, quan va haver-hi la segona revolucióindustrial, la qual estava lligada al colonialisme i el imperialisme.

A la imatge podem veure una nena rossa amb un vestit vermell, un barret frigi, i una insígnia al barret dels colors de labandera de república francesa, igual que la banda. La nena recorda a la caputxeta vermell i aquesta, porta un pa a les mans on hi diu: Fashoda.
Es pot veure un gran llit davant la nena i dintre delllit podem trobar un home amb un aspecte no gaire agradable que te potes i urpes de llop. Porta un casc i un escut que recorden la cultura clàssica hel·lenística, a l’escut hi diu: Albion.
Darreredel llit hi ha una cortina vermella amb una bandera pintada, la Britànica.
Al fons es pot veure la piràmide de Kheops i l’esfinx.

La nena representa la república francesa (per la sevavestimenta) i el llop a l’imperi britànic (per la bandera i la inscripció de l’escut).
Per la piràmide de Kheops i l’esfinx ens situem a Egipte.
Fashoda és l’actual Kodok i l’ex lloc militar d’egípcia,el final del segle XIX.
Tan França com Anglaterra ambiciaven posseir Fashoda perquè les dos potències volien unir les seves respectives colònies africanes, és a dir, volen el pa. França el volper connectar-se amb el Mar Roig i en canvi Anglaterra ho vol per finalitzar el ferrocarril de Caire a Cape Town. Després de tot, els francesos es van retirar ( ja que Anglaterra era més forta itenia més suport naval). Per això Anglaterra és pintada com un llop fort i ferotge. França és una nena innocent i vulnerable davant d’Anglaterra, i la imatge representa quan França es rendeixpacíficament entregant el pa de Feshoda a Anglaterra la qual està llesta per atacar i menjar-se a França. Al final, Anglaterra va poder dominar territoris que enllaçaven des del nord al sud d’Àfrica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS