fcbarcelona

Páginas: 3 (721 palabras) Publicado: 15 de junio de 2014
Manuel de Pedrolo, Trajecte final, Ed. 62, 1975

Manuel de Pedrolo va nàixer l’any 1918 i ha sigut uns dels escriptors més prolífics i llegits de la literatura catalana del segle XX. Cal destacard’aquest autor obres com Totes les bèsties de càrrega, Avui es parla de mi i la seua obra més coneguda de ciència-ficció Mecanoscrit del segon origen. Entre els premis més importants aconseguits podemdestacar el Premi d’Honor de les lletres Catalanes entre molts altres.

L’obra que destacaré a continuació és Trajecte final, un recull de set relats breus de continguts i llargària prou diferents. Latemàtica principal d’aquestos contes és la ciència-ficció encara que cadascun ens conten històries diferents amb personatges que no tenen cap relació entre si.

El primer relat “El cens total” ensconta com John té una curiositat. Al costat de la seua oficina de treball troba una empresa que rep el nom de Prospeccions en Sorra, aquesta resultarà ser una empresa on es recull una llista amb totsaquells clients que han viscut altra vida, per tant, són persones reencarnades.

A continuació ens trobem un relat titulat “Un mon distant i veí”, en aquest relat Alida serà la protagonista, unajove que entra a treballar de traductora d’Italià. Pietro Rambla és l’altre personatge important de la història que resultarà ser un home d’un món paral·lel i que intenta ajudar a les seues persones perque puguen conèixer tots els desenvolupaments de la cultura. En aquest relat ens fa reflexionar sobre l’existència d’un món veí i sobre totes aquelles coses que podríem trobar allí.

El tercer relat“Servei oficial” Burt serà el protagonista, aquest té una tia que viu amb una obsessió, al negoci que hi ha enfront la seua casa la gent que entra no torna a eixir. El problema ve quan la seua tiamor i és ell el que intenta solucionar el misteri. En aquest relat ens parla de les desaparicions que hi ha al voltant del món i tots aquells misteris sense resoldre.

“Cadàvers” és el títol del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FCBarcelona
  • Fcbarcelona
  • Fcbarcelona
  • Fcbarcelona
  • Fcbarcelona
  • FCBARCELONA
  • Fcbarcelona
  • FCBarcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS