fcfc

Páginas: 2 (431 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
Cor fidel
Contextualització
Pertany al llibre de Llunyania, escrit l’any 1952. Un llibre fet també de poemes vells i revisats i d’altres poemes inèdits, es va publicar l’any 1952 a Santiago deXile, lloc on estava exiliat, amb el títol de Llunyania. Pertany a la tercera etapa de l’autor, en la qual hi ha un interès per les coses sensibles i una visió filosòfica de l’existència. Anteriorment elpoema de Cor fidel s’anomenava Fe. Josep Carner és considerat un dels màxims representants de la poesia noucentista.
Contingut
El títol fa referència a la pròpia mort i el camí que implica en ella.Carner s’imaginava la seva mort sense haver tornat a Catalunya, que és el cor on porta la pàtria i la llengua, però que el que més estima per damunt de tot és el seu ofici.
Primera estrofa:
Sentun dolor molt fort, les coses que abans eren boniques ja no ho són.
Segona estrofa:
Està en un lloc desconegut, es nega a caure, a morir, li fa por l’obscuritat en la qual ell viu per culpa de ser unexiliat.
Tercera estrofa:
Ell sap on és i quin és el camí de la mort i sap el dia que s’ha de morir.
Quarta estrofa:
Diu que sap on és el camí de tornada però aquest camí no porta en lloc.Forma
El poema consta de quatre estrofes. Dues estrofes son de quatre versos, per tant són dos quartets, i les altres dos estrofes son de tres versos, per tant són dos tercets. Tots els versos d’aquestpoema són de 10 síl·labes o decasíl·labs.
Rima consonant: 10A, 10B, 10A, 10B, 10C, 10D, 10C, 10D, 10E, 10B, 10E, 10B, 10B, 10E. La rima és encadenada i alterna la rima masculina amb la rima femenina.El tòpic literari adequat seria la mort com a pas a la vida eterna, que implica la fe en Déu i en el més enllà.

Figures Retòriques
Sinèresi en trobem vuit: Palau, esdevingué, aire, d’aquest,caient, polseguera i veig.
Hi apareix una dièresi: desposseït.
Figures retòriques: trobem una anàfora a la tercera i quarta estrofa: Jo sé; Jo pujaré , que a la vegada és la introducció del jo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dcfcf fcfc cf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS