fdfkdo

Páginas: 14 (3386 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014
L’ACTIVITAT FÍSICA I LA SALUT

1.-La salut. Definició i aproximacions culturals
Segons la definició que la OMS (Organització Mundial de la Salut) aplica a la salut, “és l’estat de complet benestar físic, mental i social i no la mera absència d’infermetat”. Cada persona té una idea diferent de la forma de vida que sigui mes ‘sana’ per a ella. I aquesta percepció de cadascun, pot variardepenent de la forma de vida, religió, nivell socioeconòmic i de la cultura. Com diu De Miguel; “el concepte de salut es un concepte dinàmic i canviant, que el seu contingut varia en funció de les condicions històriques, culturals i socials de la comunitat que ho formula i/o que ho accepta. És a dir, que cada comunitat tindrà una salut diferent ja que la seva percepció d’un nivell de vida saludable,variarà depenent dels factors ja esmentats.
Fer exercici no només ens ajudarà a la vida a sentir-nos més segurs davant de problemes, si no que també permetrà l’ajut a disminuir el risc de produir infermetats i ajudarà també millora l’evolució de moltes d’elles. En l’últim congrés anual de la Societat Americana de Neurociències, es va demostrar que l’exercici físic, pot arribar a millorar la capacitatintel·lectual i l’autoestima davant de problemes de la vida, ja que ens sentim més segurs i contents, ‘alliberats’.
Hi ha un factor molt clar; quan fem exercici, el nostre cos allibera endorfines que ajuden a reduir l’ansietat i les molèsties físiques, i també produeix una sensació d’eufòria que millora i preveu la depressió. Aquesta relació entre salut i activitat física, només és bona davantde una persona normal, amb un treball, amb una vida normal, en canvi, els esportistes d’elit, porten el seus cos fins a extrems que superen els nivells fisiològics i poden provocar efectes perjudicials.
2.-L’activitat física i el sedentarisme
L’activitat física és tot tipus de moviment corporal que realitza l'ésser humà durant un determinat període de temps, ja sigui en el seu treball o activitatlaboral i en els seus moments d'oci, que augmenta el consum d'energia considerablement i el metabolisme de repòs, és a dir, l'activitat física consumeix calories.
L’activitat física millora les nostres condicions de vida i la salut, però per contra, està el sedentarisme o inactivitat, que és totalment el contrari a portar una vida amb activitat física. L’activitat física no augmenta les ganes demenjar, però si que les redueix, segons estudis aquest efecte de disminució de la gana, és més notable en persones obeses després de fer exercici que en persones amb un pes ideal. Gràcies a aquesta activitat, es cremen calories i això fa que a llarg termini, poc a poc, se’n vagin eliminant els greixos del cos, fent que el nostre pes baixi, que la nostra salut augmenti, i la nostra vida millori.Però per molt bona que sigui,  l'abús de l'activitat física sense planificació i vigilància pot ser destructiu. Des d'envelliment cel·lular prematur, desgast emocional i físic, debilitament del sistema immunològic, entre d'altres.
Una persona sedentària es algú que no es mou, que no s’esforça gairebé per res que estigui relacionat amb l’activitat física. Per tant, serà molt perjudicial per a lasalut ser sedentari. Ara que hi ha cotxes, medis de transport, que pots anar a comprar al supermercat i no tens que fer tu la teva collita, ni matar tu als teus animals, és més difícil fer activitat física a la vida quotidiana, ja que tenim treball, arribem a casa cansats, i d’aquesta manera estem entrant en el sedentarisme sense donar-nos compte, això provoca que cada vegada més gent tinguimalalties físiques com l’osteoporosi o l’obesitat. Tanta tecnologia ens ha facilitat massa la vida.
La TV, el cotxe i algunes maquinàries més afecten a la nostra salut, simplement per la nostra vagància, i això no pot ser si volem viure bé.
3.-Piràmide de l’activitat física

Aquesta piràmide, representa els diversos tipus d’activitat física, diguem que la primera, és el que està passant amb molta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS