FEMINISME ROMAN I LA JUVENTUT GITANA EN LA EDUCACI FORMAL

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 10 de abril de 2015
FEMINISME ROMANÍ I LA JUVENTUT GITANA EN LA EDUCACIÓ FORMAL.

El passat dimarts, 3 de Març, va tindre lloc a l’Universitat de València una xarrada molt important sobre el feminisme romaní y lajuventut gitanan tant dins de contextes formals com informals.
De manera introductoria, m’egradaria fer alguns comentaris sobre alguns dels aspectos comentats de manera no concreta a la xarrada que me hansegut moltes soprenents.
Entre tots ells, alló que més destaca són les barreres comunicatives a les que la comunitat gitana esta sotmesa durant tota la seua vida, ja siga a nivel academic i educatiu,a més de les sofrides dins del seu dia a dia per a comunicar-se amb la societats amb la que viu. En el meu cas concret, jo no era sabedora de aquesta manera diferent que tenia la comunitat gitanaper a comunicar-se, pero desde el meu punt de vista, crec que és molt coherent que en totes les aules es ensenye una part de l’historia gitana més rellevant i el llenguatge bàsic amb amb la que escomuniquen, d’aquesta manera facilitem que a l’aula hi haja una completa integració de la comunitat gitana, o millor expressat, d’aquesta manera fem que tots els membres d’aquesta minoria es sentencòmodes i respetats sense pedre l’essencia d’aquesta, la qual cosa es veura reflectada en la societat, ja que son les aules el principal espai on creixen cada un dels individus membres de la societat en laque convivim.
Altrament, i després d’un xicotet anàlisi, partint de la meua ignorància en aquest tema, puc obsevar que potser siga aquesta barrera comunicativa inicial la causa de la discriminaciósocial que la comunitat gitana pateix diariament, i a més, es reflectada a les aules per la falta de coneixement dels docents cap aquesta cultura. Per aquesta raó, es de suma importancia que els docentsi la comunitat gitana otorguen especial interés per aprendre la llengua a nivell bàsic i la cultura del receptor al que es dirigim.
A més d’aquestes dificultats, es a saber, que els gitanos tal i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educació no formal i art
  • Educacio formal, no formal e informal
  • comunidad rom o gitanas
  • La Educacio N En La Roma Antigua
  • Der. Rom I tema I
  • Educació I Valors
  • Interculturalitat i educació PAC1
  • Tic I Educació

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS