FER PENSAR

Páginas: 2 (333 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
Fer pensar
Per començar, la idea principal que transmet aquest text és la de: Què és un intel·lectual?.
Un intel·lectual, es considera una persona que fa una reflexió crítica sobre larealitat, la comparteix amb els altres amb la intensió de que reflexionin, de que pensin per ells mateixos, de que siguin crítics... Un intel·lectual no vol que els altres s’adaptin o s’acomodin amb laprimera cosa que els i diuen, sinó al revés, que els faci pensar sobre el sentit de les coses.
Seguidament, ens parla d’allò que fa pensar a les persones, que principalment és alguna cosa que etprovoca alguna curiositat, alguna raresa, alguna particularitat o algun interès per saber el perquè de les coses, d’allò que t’envolta.
Cadascú ha d’observar els seus problemes perquè no enconeixen la solució i aleshores buscar-hi la part crítica que et doni un sentit i posi límits a les coses.
Personalment, crec que encara que moltes d’aquestes teories la societat no les ha assumit,això provoca perjudicis, encara que fins i tot, puguin ser útils per la gent i per la vida en general.
Els intel·lectuals trenquen amb “allò que és acceptat sense examen” és a dir, que tot téun pensament i un raonament, les coses tenen un sentit i no es deixen portar per una rutina.
“Ells” (els intel·lectuals) també lluiten i defensen allò que és abstracte, allò que no té unarepresentació empírica concreta (amistat, amor, bellesa, felicitat...) I estan en contra de les injustícies. També defensen alguns valors o altres.
A conseqüència de que siguin abstractes i no puguinser vistes en tres dimensions, no són valorades i les tracten per inútils, això fa que no es prenguin les decisions adequades sobre la reflexió de la vida.
En resum, un intel·lectual vol transmetreels seus coneixements i no fer-se necessari per els altres, sinó que hagin de dependre d’ells mateixos. Per això, vol que els altres hagin de pensar i raonar sobre les coses de la vida....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fere
  • Fer
  • Ferara
  • Fer
  • Los Feroses
  • Fer
  • fere
  • FER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS