fgshsdh

Páginas: 8 (1943 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014






Index:
Pàgina:
1. Presentació Israelites, Palestins i Jueus 2
1.1. Antecedents dels jueus 2
1.1.1. La religió jueva 2
1.1.2. Del holocaust a l’estat d’Israel 3
1.2. Naixement del islam 3 i 4
1.2.1. L’ONU i l’estat palestí 4
2. L’Origen del conflicte 5
2.1. La fundació del estat d’Israel 5 i 6
2.2. L’estat palestí, existeix? 6
3.Geopolítica 7
4. Integristes Israelites i integristes palestins 7
5. Bibliografia 8












1. Presentació Israelites, Palestins i Jueus.
Els Israelites són els habitants del antic Israel.
El poble palestí, és un poble àrab amb orígens familiars a la regió històrica de Palestina. Aproximadament només la meitat de la seva població habita a la zona que considerahistòricament el seu origen, la resta viuen disseminats, sobretot pel Pròxim Orient, després dels greus esdeveniments viscuts a la zona durant el segle XX.
El poble jueu és un grup ètnic descendent dels antics israelites de l'Orient Pròxim. Generalment, l'ús del terme jueu s'utilitza per referir-se a tres grups: aquells que tenen orígens ètnics jueus, aquells que practiquen el judaisme i aquells ques'identifiquen com a tals per la seva identificació cultural i històrica.

1.1. Antecedents dels Jueus.
Els jueus han sofert una llarga història de persecució en diferents llocs i la seva població ha anat variant al llarg dels segles. Avui en dia, la majoria de les autoritats estimen que l'actual població jueva mundial oscil · la entre els 12 i els 15 milions, la majoria d'ells residents a EstatsUnits i Israel

1.1.1. Judaisme.
És la més antiga de les tres religions monoteistes més difoses (juntament amb el cristianisme i l'islam). El tret principal de la fe jueva és la creença en un Déu omniscient, omnipotent i provident, que hauria creat l'univers i triat al poble jueu per revelar-li la llei continguda en els Deu Manaments i les prescripcions rituals dels llibres tercer iquart de la Torà. Conseqüentment, les normes derivades de tals textos i de la tradició oral constitueixen la guia de vida dels jueus, encara que l'observança de les mateixes varia molt d'uns grups a uns altres. Una altra de les característiques del judaisme, que el diferencia de les altres religions monoteistes, radica que es considera no només com una religió, sinó també com una tradició i unacultura.


1.1.2. Del holocauste al estat d’Israel.
El 14 de maig de 1948, el president de l'Agència Jueva per a Palestina, David Ben-Gurion, va anunciar la formació de l'estat d'Israel, declarant "L'Holocaust nazi, que va consumir milions de jueus a Europa, demostra de nou la urgència del re -establiment de l'estat jueu, que resoldrà el problema de l' desemparament jueu obrint les seves portes atots els jueus i aixecant el poble jueu a la igualtat en la família de nacions. "Els supervivents de l'Holocaust dels camps de refugiats a Europa i de centres de detencions a Xipre van ser benvinguts a la pàtria jueva. Molts d'ells van lluitar en la guerra d'independència d'Israel el 1948 i 1949.

1.2. Naixement del islam.
L'Islam és una religió monoteista que va sorgir a Aràbia durant elsegle VII. La península aràbiga fins a mitjan segle VII era només un desert amb algunes regions fèrtils al sud i al sud, on creixien els arbres que produïen el perfumat encens que, durant segles, va alimentar el trànsit de la "ruta d'encens". Al costat d'aquesta ruta, que pujava pel Mar Roig fins al Mediterrani, es van desenvolupar algunes ciutats com La Meca i Medina dedicades principalment alcomerç. A la resta de la península vivien tribus nòmades de beduïns que es desplaçaven amb els seus ramats i les seves botigues i veneraven els esperits que residien en algunes pedres. Durant segles, els mercaders Àrabs van estar en contacte, gràcies als seus viatges amb les dues grans religions monoteistes del proper orient: la jueva i la cristiana. Al començament del segle VII Mahoma (571-632),...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS