Filosofia-diccionari

Páginas: 2 (424 palabras) Publicado: 30 de abril de 2014
 FILOSOFIA

DICCIONARI

·Relativisme cultural: és un corrent de pensament que postula la idea que cada cultura s'ha d'entendre dinsdels seus propis termes i ressalta la impossibilitat d'establir un punt de vista únic i universal en la interpretació de les cultures.

·Relativisme moral: afirma que cada sistema moral adquireixsentit internament i que no hi ha cap valor objectiu per sobre de les diverses perspectives.

·Universalisme moral: és la postura ètica que defensa l'existència d'una veritat moral universal sobrecada qüestió moral concreta.

·Fonamentació teològica dels valors: defensa que una pauta moral és bona si respon a la voluntat de Déu. Les religions monoteistes, en defensar l’existència d’un únicDéu, defensen també l’existència d’un únic codi moral vàlid.

·Fonamentació naturalista dels valors: afirma que la naturalesa humana i els drets humans son una pauta de la qual no ens podem desviar. Unacosa només seria bona si és natural, si respon a les lleis de la natura.

·Fonamentació legalista dels valors: sosté que l’únic criteri per definir el bé i el mal seria l’acceptació d’allò quecol·lectivament s’ha adoptat com a pauta de conducta: les lleis. Bo és simplement allò que marquen les lleis.

·Ètiques teleològiques: són les ètiques que intenten justificar les morals en funció del’objectiu. La reflexió se centra en la disputa sobre què és allò que fa més feliç a l’individu i quina és la millor manera d’aconseguir-ho.

·Ètiques deontològiques: són les que consideren que eldeure és el motor de l'ètica. El nucli de l'ètica és el reconeixement de principis, deures i drets, independentment de les consideracions relatives al benestar personal o col·lectiu. Per a una personaque actuï d'una manera conseqüent amb l'ètica deontològica, l'única felicitat es troba en el compliment de la norma, que constitueix el deure.

·Ètiques formals: la idea que presideix és que hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diccionario Filosofio
  • Diccionario de filosofía
  • Diccionario de filosofia
  • Diccionario De Filosofia
  • Diccionario Filosofia
  • diccionario de filosofia
  • Diccionario de filosofia
  • diccionario de filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS