filosofia existencialista

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
Gerard Gaona Morente
1A BAT
Filòsofs de la ciència
Karl R. Popper
Va néixer el 28 de juliol de 1902 a Viena (Àustria), en una família jueva que més tard es va convertir alprotestantisme.
Treball per algun temps a la clínica infantil d'Alfred Adler. Va obtenir el seu doctorat en filosofia per la universitat de la seva ciutat natal el 1928. El 1929 obté la càtedra dematemàtica i física en ensenyament secundari.
Encara que no va ser membre de l'anomenada escola de filosofia de Viena, va simpatitzar amb la seva actitud científica, encara que va criticar alguns dels seuspostulats. Va desenvolupar una destacada carrera acadèmica a Europa, Austràlia, Índia, Japó i els Estats Units. Des de 1937 fins 1945 va treballar com a professor a la Universitat de Canterbury a NovaZelanda, i més tard a la Universitat de Londres.
El falsacionisme
Karl Popper, epistemòlog i gran coneixedor de la ciència del segle XX, defensa que els enunciats científics, enunciats universals,no poden ser mai verificats, però sí poden ser rebutjats, criticats o falsats. Les hipòtesis científiques impliquen prediccions; si aquestes no es compleixen, aleshores les hipòtesis són negades.Així, la ciència avança aprenent dels errors, eliminant errors. La teoria científica que de cap manera pot ser falsada serà la nostra millor aproximació a la veritat.

Thomas S. Kuhn

Thomas SamuelKuhn va néixer a Cincinnati, ohio, al 1922. Va estudiar física a la universitat de Harvard, pel que es va doctorar en aquella especialitat en 1949. A partir del dia que es va doctorar, el seu interèses va orientar cap a l’estudi de la historia de la ciència, pel qual va dedicar-s’hi per complet. Va romandre a Harvard com professor ajudant en historia de la ciència fins 1956, quan es va incorporara la universitat de Berkeley, i es va ocupar de la Cátedra d’historia de la ciència a partir de 1961, però al 1964 va fer el mateix càrrec però a la universitat de Princenton. Va morir al 1996 en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofía Existencialista
  • Filosofía Existencialista
  • Filosofia existencial
  • filosofia existencial
  • Filosofia existencialista y fenomenologia
  • Filosofia existencialista y fenomenologia
  • Filosofía jurídica existencial
  • Existencialismo Historia Dela Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS