Fisica I Quimica, Les Lis De Newton

Páginas: 3 (715 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2012
1.Quin any i en quin país va néixer Isaac Newton?

Va néixer a Woolsthorpe, Lincolnshire, Anglaterra, el 4 de gener de 1643 segons el calendari gregorià. Em aquesta data el calendari utilitzat erael julià i la data correspon al 25 de desembre de 1642.


2. En quin any i en quin país morí?

Va morí a kesington, Londres, el 31 de maç de 1727 segons el calendari gregorià. En aquesta data elcalendari utilitzat era el julià i la data correspon al 20 de març de 1727.

3. Digueu dues aportacions que feu a la ciència (fenòmens descoberts o teories).

L’invenció del telescopi reflector(conegut com telescopi newtonià), amb el qual es corregeix un problema conegut com “Aberració Cromàtica” que patien els telescopis refractoris.

Entre 1670 i 1672 va realitzar treball sobre la llum,demostrant que la llum blanca està formada per una banda de colors (vermell, taronja, groc, cian, blau, i violeta) que es podien separar per medi d’un prisma. Amb aquest descobriment va concloure quequalsevol telescopi refractor patia un tipus d’aberració, coneguda en l’actualitat com “aberració cromàtica”, que consisteix en la dipersió de la llum en diferents colors a l’atravessar una lent.Per evitar aquest efecte, va inventar un telescopi refrector. Al 1704 va escriure la seva obra més important sobre òptica (Optiks) en la que exposava les seves teories anteriors i la naturalesacorpuscular de la llum, així com un estudi detallat sobre fenòmens com la refracció, la reflexió i la dispersió de la llum.

La Llei de la Gravitació Universal va ser un altra de la seves aportacions a laciència, va ser presentada en el seu llibre “Philosphiae Naturalis Principia Mathematica” publicat al 1687, on s’estableix per primera vegada una relació quantitativa de la força amb la que s’atrauendos objectes amb massa. Així va deduir que la força amb la que s’atrauen dos cossos de diferent massa únicament depend del valor de les seves masses i de la distància que els separa.

També observa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • propiedades fisica y quimicas de lis elementos con i pacto amviental
  • Fisica I Quimica ' Energia '
  • Fisica i quimica
  • Física I Química
  • Fisica i quimica
  • nobels de fisica i quimica 2014
  • Lisa Quimica
  • Newton Fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS