Fonaments Marqueting Pac1 Solució

Páginas: 10 (2327 palabras) Publicado: 23 de junio de 2012
Solucions orientatives

Prova d’avaluació continuada 1.
El que s'inventen alguns universitaris per “socialitzar”… Facebook!

[pic]


Preguntes

1. Identifiqueu les necessitats (tipus/categories) que cobreix Facebook. També, poseu alguns exemples sobre com les diverses utilitats/serveis que ofereix Facebook als seus membres poden contribuir a les categories de necessitats que hàgiuidentificat.

Facebook no deixa de ser una eina que trasllada la vida social a la xarxa i tracta de donar resposta a una sèrie de necessitats dels seus usuaris mitjançant una sèrie d'utilitats que podem considerar com els serveis oferts a la pàgina.

Per tant, el pas previ per a l'anàlisi de les utilitats ofertes consisteix en l'estudi de les necessitats a les quals dóna cobertura, que poden ser dediversa índole i entre elles cal destacar.

• Necessitats de seguretat: en el context de crisi actual són moltes les persones que estan utilitzant cada vegada més les xarxes socials com una font de contactes per trobar ocupació i ampliar les seves perspectives laborals, en principi aquest ús relegat a xarxes professionals com LInkedIn cada vegada es dóna més en xarxes socials generalistescom Facebook, per a això s'utilitzen els perfils i grups.

Una de les utilitats bàsiques de tipus social de Facebook és la creació i gestió d'esdeveniments, que està sent no només utilitzat a nivell particular sinó també a nivell comercial per part de moltes empreses usuàries i persones de tot tipus que volen donar-se a conèixer a si mateixos o al seu treball professional.


•Necessitats de tipus social: els éssers humans viuen en societat i desitgen formar part d'un grup i estar en contacte amb la resta de persones, per a això es poden fer servir diferents utilitats de Facebook, per exemple la informació d'un perfil facilita la localització de coneguts i/o amics i/o conèixer a noves persones amb l'opció trobar amics o amb el servei de recerca de companys de classe otreball; altres opcions consisteixen a afegir fotos i àlbums per compartir-los amb els contactes que es desitgi, així com l'etiquetatge de fotografies.


També són utilitats que es troben en l'àmbit social la missatgeria instantània (xat) i la creació de grups de tot tipus que permet posar-se en contacte amb persones amb afinitats en comú.


• Necessitats d’autorealització personal:aquestes són necessitats de tipus superior, en aquesta línia Facebook dóna resposta a aquest tipus de necessitats permetent als usuaris escriure en el seu mur, crear un blog, compartir per exemple un treball fotogràfic o fins i tot participar en grups de discussió sobre una temàtica d'interès per a l'usuari.




2. Descriviu els perfils d'usuaris (tracta d'identificar grups) de Facebook i usoshabituals que cadascun d'ells fa de la plataforma Facebook.

Les xarxes socials són un fenomen que actualment arriba a 940 milions d'usuaris a tot el món, sent un fenomen de recent creació gràcies a l'eclosió de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. La utilització de les xarxes socials té un ús personal i professional, per la qual cosa un usuari mig té perfils en dues xarxessocials per a ús privat i a més un 16% dels usuaris de la xarxa tenen un perfil en una xarxa de tipus professional com LinkedIn o Xing.

[pic]

Al nostre país el 80% dels usuaris utilitzen les xarxes socials i a nivell mundial la penetració de les mateixes aconsegueix el 72%, amb una mitjana de connexió de 2 vegades al dia, dins d'aquest gran núvol social es poden distingir els següents perfilsd'usuaris i la utilització que fan de la xarxa:
• Adolescents i estudiants en general: parlem de generacions d'estudiants que han nascut en l'era Internet, pels quals l'alfabetització digital és un fet i amb una gran facilitat per a l'ús de les noves tecnologies. L'ús que duen a terme es basa fonamentalment en la relació amb el seu entorn immediat, la majoria mai acceptarien als seus pares en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fonaments del màrqueting
  • PAC1 Fonaments psicobiologia (respostes)
  • Pac2 uoc fonaments del màrqueting
  • Solucio Pac1 Tecniques
  • Fonaments Psicosocials Del Comportament Humà Pac1
  • Fonaments i evolució de la multimèdia
  • Solucio Pac1
  • PAC1 Execuxió i processos especials solució

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS