Formigons d'Us No Estructural

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2011
Formigons d'ús no estructural:

Formigons que no aporten responsabilitat estructural però col•laboren en millorar les condicions durables del formigó estructural o aporten volum per a conformar lageometria.

Materials:
- Ciments utilitzables: Els ciments utilitzables en els formigons no estructurals són els que figuren en el quadre següent:

- Àrids: Per a la fabricació del formigó d'úsno estructural, es poden fer servir sorres i graves rodades o procedents de roques picades, o escòries siderúrgiques apropiades.
Per a la fabricació del formigó no estructural, es pot utilitzar fins aun 100% àrid gruixut reciclat, sempre que aquest compleixi les especificacions definides.
En el cas que hi hagi evidència del seu bon comportament, es poden fer servir escòries granulades procedentsde la combustió en centrals tèrmiques com àrids, sempre que compleixin les mateixes especificacions que preveu l'articulat per als àrids siderúrgics.

- Additius: Els formigons d'ús no estructurales caracteritzen per posseir baixos continguts de ciment, pel que resulta convenient la utilització d'additius reductors d'aigua a fi de reduir en la mesura possible l'estructura porosa del formigó enestat endurit.

Tipus:
- Formigó neteja (HL): (per evitar la dessecació i contaminació del formigó estructural)
L'únic formigó utilitzable per a aquesta aplicació, es tipifica de la manera:HL-150/C/TM
Com s'indica en la identificació, la dosificació mínima de ciment serà de 150 kg/m3.
Es recomana que la mida màxima de l'àrid sigui inferior a 30 mm, a fi de facilitar la treballabilitatd'aquests formigons.

- Formigó No Estructural (HNE): (Per a conformar volums de material resistent)
A causa de la baixa resistència que requereixen aquests formigons i, conseqüentment baixoscontinguts de ciment, entre els seus requisits no sembla necessari que hagi de consignar en la seva designació cap tipus de referència ambient, resultant per tant per als Formigons No
Estructurals (HNE) la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dels formigons corrents als nous formigons
  • Estructuralismo
  • estructuralismo
  • Estructural
  • ESTRUCTURALISMO
  • estructuralismo
  • Estructuralismo
  • estructuralismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS