Fosa De Las Marianas 1 Eso

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2015

Fossa de les Mariannes
(Abisme Challenger)











1) Fossa de les Mariannes


La fossa de les Mariannes, situada al fons del Pacífic al nord-est de Filipines i sud-est de les illes Mariannes,prop de Guam, té una longitud de 2.550 quilòmetres i una amplada mitjana de 70 quilòmetres. Amb la seva forma d'arc, arriba a una profunditat màxima de més 11.034 metres, de manera que és lafondalada marina més profunda del planeta. La pressió en el fons de la fossa ( 108,6 Mpa (unes 1072 atm) és més de 1.000 vegades l'existent sobre el nivell del mar. Paral.lela a la fossa corre el un cinturód'illes que dóna origen a l'arxipèlag de les Mariannes, moltes d'aquestes illes són d'origen volcànic.



El Discovery Channel va emetre un programa el 2009 en què es suggereix que la gran fossa ésuna àmplia zona de subducció de l'escorça terrestre que es submergeix sota el mantell tectònic, on la placa del Pacífic és subducida sota la petita placa de les Marianes. el que explica l'existència del'arxipèlag i la seva constant activitat volcànica. La poca activitat tel.lúrica es va explicar per l'existència d'una franja de roca suau disgregada a manera de lubricant que evita el frec bruscentre la placa superior i la que s'enfonsa.


2) Exploració.

El coneixement de l'existència de la fossa data d'abans del 1870, quan un vaixell va intentar mesurar la profunditat mitjançant el sondeigamb llast lligat a una corda, en aquesta oportunitat es va sondejar una profunditat de 8 km. La fossa va ser visitada el 1872 per la fragata de la Marina Reial Britànica Challenger, que dóna el nom ala part més profunda de la fossa, l'abisme Challenger. Usant ecolocalització, es va mesurar una profunditat de 11.012 m en 11 ° 19'N 142 ° 15'E.

El 1957, la nau soviètica Vityaz va informar d'unaprofunditat de 10.934 m. El 1962, el M.V. Spencer F. Baird va registrar una profunditat de 11.022 m.

Els orígens de tan profunda depressió al Pacífic van suposar una gran quantitat de teories, això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Fosas de las Marianas
  • fosa de las marianas
  • Fosa De Las Marianas
  • Fosa de las marianas
  • Fosa de las marianas
  • Flora y fauna de las fosas marianas
  • CUANDO FUE LA PRIMERA EXPEDICION DE LAS FOSA DE LAS MARIANAS
  • La fosa de las Marianas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS