fotoes

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
Mediació
Problema:
El Marc i la Paula són cosins i, es barallen per la herència de la seva àvia ja que no es fiquen d’acord amb el que els hi pertoca a cadascú de aquesta part, per tantaccedeixen a anar a mediació perquè les dues parts arribin a un acord, després de la mort de la seva àvia.

Passos a seguir:
Al tractar-se de un tema de família, reunim a les dues parts del conflicte ideixem que presentin el problema, després de fer les presentacions i dir les normes respectivament.
Intentem recopilar tota la informació necessària per ‘ajudar-los’ a arribar a un acord.
Preguntem siaquest problema té antecedents, i preguntem el perquè de tot això.
Al final resumim les coses que han explicat les parts i els hi preguntem si hi estan d’acord. Si ho accepten es que ho hem entès bé ia partir d’aquí intentem que trobin una solució mitjançant acords.
Després de que arribin a un acord, els hi demanem una altre cita per veure com evoluciona el problema.


Diàleg:
Mediador 1:Hola, benvinguts.
Paula i Marc: Hola.
Mediador 2: Nosaltres som els mediadors i us vull recordar la normativa d’aquesta sessió: els mediadors mai no repetim el que es parla amb l’excepció que estracti de fets molt greus; no prenem decisions sobre com s’ha de solucionar el conflicte ni imposem sancions, ni donem consells; tampoc fem critiques, els mediadors ens encarreguem de fer que el problemas’entengui millor i que vosaltres mateixos trobeu la solució.
Mediador 1: Seguidament per torns, podeu exposar el problema.
Paula: Doncs fa poc, va morir la nostra àvia i no va fer testament, pertant ens hem de repartir les seves pertinències i no es fiquem d’acord ja que un vol una cosa i un vol una altra. Jo crec que m’ho hauria de quedar tot jo, ja que he estat sempre cuida’t-la ipreocupant-me d’ella, cosa que el Marc no ha fet mai i per tant no en té dret.
Mediador 2: Ara Marc ens pots explicar tu, com ha succeït això?
Marc: Doncs com bé ha dit la Paula, la nostra àvia va morir fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Foto
  • Foto
  • foto
  • Fotos
  • foto
  • fotos
  • fotos
  • foto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS