fqfq

Páginas: 4 (787 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
NOVEL·LISTES DE CIÈNCIA-FICIÓ
JULES VERNE: Va néixer al 8 de febrer de 1828, a França, el ser pare, Pierre , era un advocat i la seva mare Sophie Allotte, provenia d’una família rica gracies alcomerç, sobretot tràfic de negres.
Aquest es el segon autor més traduït de tots els temps, es considerat un dels pares de la ciència-ficció, aquest senyor, escrivia sobre invents i avenços científics,crida molt l’atenció que casi tots els llibres que va publicar sobre avens tecnològic, s’hagi complert fa uns anys.
OBRES RELLEVANTS:
-viatge al centre de la terra
-volta al mon en 50 dies
-Dela terra a la lluna
-Els fills del capità Grant
-20000 llengües de viatge sumari
ISAAC ASIMOV: Es un escriptor estatunidenc de origen rus que va destacar sobretot el gènere de ciència-ficció, vanéixer al 1 de gener de 1920, a Nova York, era jueu, tenia una germana petita, es deia Manyas, el llibre mes famós que va escriure es lleis de la robòtica, mes tard es va fer el jo robot inspirant-se enaquest llibre
OBRES RELLEVANTS:
-Adéu a la Terra
-La última pregunta
-Lucky starr1
-El robot complet
-L’imperi romà
KAREL CAPEK: Escriptor nascut al 9 de gener de 1890, era txec, va ser dels mesimportants del segle XX, tenia un germà anomenat Josef, era artista, una de les seves primeres obres es titula La Fàbrica del Absolut.
Va ser ell qui va fer que s’introduís la paraula robot en totesles llengües.
OBRES RELLEVANTS:
-El meteorit
-Hordubal
-Apòcrifes
-La guerra de les salamandres
-RUR. La fàbrica de absolut

NOVEL·LISTES CATALANS DE CIÈNCIA-FICCIÓ
PERE VERDAGUER: Vaarribar a la Catalunya del Nord el 1939. Feu els seus estudis a Perpinyà i després a Montpeller. Fou professor d'institut abans d'ingressar a la Universitat de Perpinyà on va ser professor de llengua iliteratura catalanes fins que es jubilà el 1994. També ha escrit assaigs sobre la Catalunya del Nord i d'altres generals. Fou fundador del Grup Rossellonès d'Estudis Catalans (1960).
A més se'l...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS