Francomaçoneria

Páginas: 2 (356 palabras) Publicado: 10 de enero de 2011
La francmaçoneria (en francès francmaçonnerie i en anglès Free-Masonry) o maçoneria és un moviment social que es manifesta en una diversitat d'entitats independents, (generalment denominadesindividualment "Gran Lògia" o "Gran Orient") l'organització de base de la qual són les lògies, o agrupacions de francmaçons/es, compta amb diferents corrents doctrinaris, les característiques comunes de lesquals poden considerar-se les següents:

1. La seua finalitat: el perfeccionament del ser humà i de la humanitat.
2. Els principis humanistes de llibertat, igualtat, fraternitat i tolerància,entre altres.
3. La utilització, com a mecanisme educatiu, de símbols basats en ferramentes de la construcció.
4. L'ingrés mitjançant una cerimònia d'"iniciació".
5. L'organitzaciógradual, en la qual els graus d'aprenent, company i mestre són comuns a tots els sistemes maçònics.
6. El seu caràcter reservat o discret, encara que, en determinades èpoques i llocs, va adoptarcaràcter secret.

A manera d'exemple reproduïm el que manifesta una de les organitzacions de la francmaçoneria, la Gran Lògia de Xile, en la seua Declaració de Principis:

"La francmaçoneria és unaInstitució universal, essencialment ètica, filosòfica i iniciàtica, l'estructura fonamental de la qual la constitueix un sistema educatiu, tradicional i simbòlic.- S'ingressa a ella per mitjà de laIniciació. Fundada en el sentiment de la Fraternitat, constitueix el centre d'unió per als hòmens d'esperit lliure de totes les races, nacionalitats i credos.- Com a Institució docent té com a objecte elperfeccionament de l'home i de la Humanitat. Promou entre els seus adeptes la recerca incessant de la veritat, el coneixement de si mateix i de l'home en el medi en què viu i conviu, per a aconseguir lafraternitat universal del gènere humà.- A través dels seus membres projecta sobre la societat humana l'acció benefactora dels valors i ideals que sustenta. No és una secta ni és un partit. Exalta la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS