Funcionamiento De Una Edar

Páginas: 8 (1988 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
Introducció

Com ja sabem, una Estació Depuradora d’Aigües Residuals, altrament denominada EDAR, és una instal·lació on l’aigua bruta és sotmesa a un procés on, per combinació de diversos tractaments físics, químics i/o biològics s’aconsegueix eliminar, en primer lloc, la matèria en suspensió (substàncies col·loidals) i, finalment, les substàncies dissoltes. Juguen un paper fonamental en elcicle de l’aigua. S’hi processa i recicla l’aigua abans de retornar-la al medi natural receptor, cosa que contribueix notablement a la preservació dels recursos naturals. Compleixen, doncs, funcions tan importants com ara la protecció de l’aigua i la flora i fauna corresponents, així com tots els organismes vius que es serveixen d’ella per viure; el sanejament de les platges i la línia de costa,l’aprofitament de l’aigua (destinant-la al reg, per exemple), etc; i també en compleixen de no tan importants però igualment útils com la producció d’abonament per als cultius (reutilitzant la línia de fangs), la generació d’energia elèctrica, etc. Per cercar-les, normalment les trobarem aigües avall de les poblacions i properes al riu o al mar.
En aquest treball hem fet un estudi sobre el funcionamentde l’EDAR de Gavà-Viladecans. Aquesta es troba situada prop de la costa del Baix Llobregat, per sota de les dues poblacions que li donen nom. Tracta tan les aigües residuals, ja siguin domèstiques o industrials, com les pluvials, provinents d’algunes poblacions del delta del riu Llobregat, com ara Gavà, Sant Climent de Llobregat, Viladecans, Castelldefels, etc. El sistema de tractament utilitzatper aquesta EDAR és de tipus biològic, és a dir, utilitza la capacitat d’uns determinats microorganismes per consumir la matèria orgànica que es troba a l’aigua, i així, descontaminar-la. Té una capacitat de tractament de 72000m3 diaris, el que seria equivalent a l’aigua residual produïda per 230.000 habitants.

Funcionament

Abans d’entrar pròpiament en el funcionament d’aquesta depuradora,cal esmentar que es divideix en dues línies: la línia d’aigües, on es tracta l’aigua residual i pluvial; i la línia de fangs, on es tracten els fangs obtinguts com a conseqüència dels processos de la línia d’aigües.

Línia d’aigües

L'aigua residual és abocada al clavegueram per zones urbanes i indústries. Pel que fa a la pluvial, el mateix clavegueram s’encarrega de recollir-la mitjançantembornals i dipòsits de retenció. Finalment, l’aigua arriba a la depuradora a través d’un sistema de col·lectors.

Tractament previ

- Pou de graves: s’extreuen, per mitjans mecànics, els elements de més pes i tamany ja que podrien influir negativament en les operacions de la planta. Per tal d’extreure’ls, es produeix un augment de l’amplitud del canal per on passa l’aigua, fet que provoca unadisminució de la seva velocitat. Com a conseqüència, es produeix el descens de pedres i graves a la part inferior. Tot aquest material és recollit periòdicament per una grua amb un recollidor en forma de cullera bibalva. Es posa en un contenidor que més tard serà buidat.
- Reixes de predesbast: retenen la brutícia sòlida flotant més grossa, la qual serà dipositada a un cabal que la portarà aun contenidor.
- Bombament d’entrada: l’aigua és impulsada a una cota que li permetrà circular pels diferents elements de la planta. Els encarregats de bombejar l’aigua són els Cargols d’Arquímedes.

Pretractament

- Reixes de desbast: pràcticament iguals que les reixes de predesbast, aquestes poden retenir partícules de tamany més petit. També són conegudes com a reixes de fins.- Dessorrador/Desgreixador: eliminen ambdós components de l’aigua. Es fa circular l’aigua a una velocitat lenta en una piscina, de manera que les sorres sedimenten. Hi ha una airejadors o bufadors que, mitjançant les seves bombolles, fan pujar el greix a la superfície, fent-lo surar. Són recollits per dues pales, una que recull la sorra (inferior), i l’altre que recull el greix (superior)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Funcionamiento de una edar con membranas de microfiltracion
  • EDAR
  • Edar
  • EDAR
  • edar
  • Estudio EDAR
  • edar
  • Edar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS