fusta i paper

Páginas: 3 (649 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
FUSTA
De fustes hem de distingir-ne de tres tipus, naturals, artificials i sintètiques.
Fustes naturals: De fustes naturals n’existeixen de dos tipus, dures i toves. El criteri que se segueix al’hora de distingir una fusta tova d’una de dura és la dificultat a l’hora de ratllar-la. Aquest fet es deu a la quantitat d’aigua que té la fusta al seu interior. Les fustes toves són les dels arbres defulla perenne (avet, alzina...) i la fusta dura és la fusta dels arbres de fulla caduca (faig, castanyer...).
Fustes artificials: Les fustes artificials són aquelles fustes que no es troben a lanaturalesa, en forma d’arbre, sinó que es produeixen a partir de diferents fustes naturals. Els seus avantatges són que pot evitar els defectes naturals de la fusta (nusos) i es poden fer peces de fustade més grans dimensions. Les principals són l’aglomerat i el contraxapat, entre d’altres.
Fustes sintètiques: Les fustes sintètiques són aquelles les fa l’home i tenen més d’un 50% de plàstics,arribant al 100% en alguns casos. Presenta gran quantitat de avantatges ja que no es fa malbé com la fusta, dura durant més temps i evita la tala d’arbres. A més no necessiten manteniment. El seuprincipal problema és que augmenta la dependència del petroli.
Usos: Tot i que la fusta té diversos usos ens centrarem en els usos de la construcció.
Elements estructurals: és el cas de les bigues,pilars i parets. En alguns països freds s’utilitza perquè conserva bé la calor. Tot i això, cada cop s’utilitza menys, utilitzant-se més el formigó armat. Quan s’utilitza, és fan servir fustes dures i estracten perquè tinguin més resistència als elements.
Elements decoratius: S’utilitza en el parquet i les portes principalment. Normalment s’utilitzen fustes toves o sintètiques, tractades per talque durin durant més temps i calgui menys manteniment. En el cas de les portes, tot i que n’existeixen de massisses, s’utilitzen contraxapats i aglomerats principalment.
Ebenisteria: Existeixen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tecno-fusta i paper
  • Fusta i Paper
  • Fusta i Suro
  • La genealogía del Papa Francisco I
  • papa Francisco I
  • Papa Francisco I
  • Biografia Papa Francisco I
  • PAPA FRANCISCO I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS