gabrielaso

Páginas: 2 (399 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2014
L'any 1700 mor Carles II, sense descendèndia i on els seus hereus més directes son:
-Carles d'Habsburg (arxiduc d'Àustria) es caracteritzà perque representava un imperialisme decentralitzat irespecte per la legislació i les institucions pròpies i diferents de cada país de l'imperi, era recolzat per els maulets (classes populars i llauradors) ja que la seua política havia de satisfer les seuesreivindicacions.
-Felip D'anjou (o de borbó) es caracteritzà perque governava d'una manera absolutista i la seua estructura administrativa era de caràcter centralista, era recolzat per els botiflers(les classes privilegiades i els terratinents) ja que representaven la conservació dels seus privilegis.

A Catalunya, Felip d'Anjou volgué guanyarse la població, però la funesta política posteriordel virrei acompanyat de les violacions al dret foral i les promeses del seu compliment per Carles d'Àustria, decantaren els catalans en favor de la causa de Carles (també Aragó i les Illes Balearsprengueren partir per Carles d'Àustria.

Tot afavoria a Carles d'Àustria, però el 1707 cau Aragó en poder de l'exèrcit castellano-francés i el 25 d'Abril del mateix any són derrotats els valencians ala Batalla D'Almansa, temps en el qual Felip de Borbó aboleix les lleis valencianes y les seues institucions i incendia Xàtiva (represàlia)

1711 Carles d'austria coronat emperador austria, perdinteres per gobernar corona espanya i a l'any 1713 firma la pau d'utrecht per el qual Felip V de Borbó rei d'espanya.

Despres de la batalla d'almansa redacten decrets de nova planta:
-abolicióinstitucions i lleis valencianes
-imposició lleis castellanes
-borbons canviaren estructura administrativa austries per una centralista, amb control de tots afers publics per part del monarca

Despresdel parentesis de la guerra
-borbons concepcio moderna economia i pretenien canviar el regim senyorial per ara un capitalista
-tambe va ser un periode prosperitat per industria i agricultura, ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS