Gagagaa

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Orella interna
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Anatomia de l'orella humana:
1: Orella externa.
5: Orella mitjana.
13: Orella interna: 14: Laberint: 15: Conducte semicircular, 16: Vestíbul:17: Finestra oval, 18: Finestra rodona. 19: Còclea. 20: Nervi vestibular, 21: Nervi coclear, 22: Conducte auditiu intern.
Altres: 11: Os temporal, 23: Nervi auditiu.

Part interna de l'orella,externament limita amb l'orella mitjana.

Consta de:

Laberint:
Conductes semicirculars.
Vestíbul:
En el seu interior hi ha l'utricle (en relació amb els conductessemicirculars i el sàcul) i el sàcul (en relació amb l'utricle i el conducte coclear).
Limitant amb l'orella mitjana hi ha la finestra oval (en relació amb l'estrep i la rampa vestibular) ila finestra rodona (en relació amb la caixa timpànica i el conducte coclear).
Còclea.
Nervis: el nervi vestibulococlear o auditiu en entrar en el conducte auditiu intern es divideix endos branques: el nervi vestibular i el nervi coclear.

Té dos funcions:

Els conductes semicirculars, l'utricle i el sàcul detecten canvis d'acceleració rotacional i de la posició del cap,senyal nerviós que envien amb el nervi vestibular.
Les modificacions del senyal mecànic (procedent de les ones de so) dels ossicles es transmet com a ones en el mitjà liquid de la còclea, i és enl'òrgan de Corti (de la còclea) que es transforma finalment en senyal nerviós que envia amb el nervi coclear.


El laberint, També anomenat labyrinthus, es divideix a la vegada en labyrinthus osseus(ossi) i labyrinthus captivus (membranós). Al labyrinthus osseus els petits conductes semicirculars pertanyen a l'òrgan propi de l'equilibri, mentre que el coclearis o cargol pertany a l'òrgan del'audició. El labyrinthus osseus conté un líquid limfàtic anomenat perilimfa que està localitzat a l'espai perilimfàtic.

El laberintus captivus se subdivideix en labyrinthus vestibularis i labyrinthus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS