Gaudi

Páginas: 2 (471 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
ANTONI GAUDÍ

1.BIOGRAFIA:

· Reus 25 de juny de 1852 - Barcelona, 
10 de juny de 1926.

· Arquitecte català.

·Cinquè fill de Francesc Gaudí i Antonia Cornet i Bertran.

·Tenia unproblema reumàtic.

·1870 per estudiar arquitectura a l'Escola de la Llotja i l’Escola Provincial d'Arquitectura de Barcelona.

·El 1876 moren tant la seva mare com el seu germà Francesc, i tres anys méstard la seva germana Rosa, i Gaudí ha de fer-se càrrec de la Rosa Egea, la filla disminuïda psíquica de la seva germana Rosa.

·Primeres obres utilitzava el neogòtic, mudèjar, barroc,  modernisme.·Considerat com un dels màxims exponents del modernisme.


· En l’època d'estudiant va realitzar dibuixos d'uns projectes on s'aprecien els seus dots perfeccionistes, demostrant la sevacapacitat per al dibuix i l'aquarel·la:
Puerta cementerio (1875)
Embarcadero
Fuente Plaza Cataluña
Paraninfo
· El dia 10 de juny de 1926, Antoni Gaudí caminava per la Gran Via de les CortsCatalanes de Barcelona. Havia creuat el carrer de Bailèn prop de la plaça Tetuan. Era un camí que feia molts vespres per anar de l'església de Sant Felip Neri fins a la Sagrada Família. Tanmateix, aquell dia, quan esdisposava a travessar el carrer, un tramvia el va atropellar i el va deixar sense sentit. El van dur a la casa de socors de la ronda de Sant Pere i d'aquí a l'hospital de la Santa Creu, greumentferit; pel seu aspecte de captaire van trigar en adonar-se que es tractava del genial arquitecte; això no va ser fins que va ser reconegut per mossèn Gil Parés i l'arquitecte Domènec Sugrañes i Gras queel trobaren a la sala de Sant Tomàs. Quan els amics que li feren costat li proposaren anar a una clínica, Gaudí contestà: "El meu lloc és aquí, entre els pobres". Va morir el dia 10 de juny de 1926 al'hospital de la Santa Creu, a les cinc de la tarda, i va ser enterrat el dia 12 de juny. El seu fèretre va ser cobert amb la senyera de l'Associació d'Arquitectes de Catalunya; es digué un respons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gaudí
  • Gaudi
  • gaudi
  • Gaudí
  • Gaudi
  • Gaudi
  • Gaudi
  • Gaudí

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS