Gauss

Páginas: 2 (263 palabras) Publicado: 13 de abril de 2012
Aportacions matemàtiques
Gauss, “El príncipe de los matemáticos”, va contribuir molt significativament al mon de les matemàtiques.
Una de les aportacions mes importantsfora el Teorema fonamental de l’algebra però desprès d’un temps es va demostrar que estava equivocat.
Gauss va escriure un llibre, Disquisitiones arithmeticae, és un llibrede teoria de nombres escrit pel matemàtic alemany Carl Friedrich Gauss el 1798 quan tenia 21 anys, i publicat en 1801. En aquest llibre Gauss compila resultats de teoria denombres que havien estat obtinguts per matemàtics com ara Fermat, Euler, Lagrange i Legendre, als que afegeix importants descobriments de la seva autoria.
Al gener de 1801l'asteroide Ceres va desaparèixer de la vista. Gauss va aconseguir calcular la seva òrbita i al desembre d'aquest mateix any l'asteroide va ser redescobert a tocar de la posiciópredita.
En 1832, Gauss publica Intensitas vis magneticae terrestris ad mensuram absolutam revocataque, que tracta teories actuals sobre magnetisme terrestre, anticipant lesidees de Poisson, la mesura absoluta de la força magnètica i una definició empírica del magnetisme terrestre, Allgemeine Theorie Erdmagnetismus (1839), en què demostra quenomés pot haver dos pols i posa les bases per determinar la intensitat de la component horitzontal de la força magnètica juntament amb l'angle d'inclinació. S'ajuda de l'equació deLaplace i especifica la ubicació del pol sud magnètic. En axó es basa la lley da Gauss.



BIBLIOGRAFIA

http://platea.pntic.mec.es/aperez4/html/sigloxix/sigloxix.htmlhttp://gaussianos.com/carl-friedrich-gauss-el-principe-de-las-matematicas/
http://www.portalplanetasedna.com.ar/gauss.htm
http://es.wikipedia.org/wiki/Carl_Friedrich_Gauss
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gauss
  • Gauss
  • Gauss
  • Gauss
  • Gauss
  • gauss
  • Gauss
  • Gauss

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS