gbmj

Páginas: 3 (601 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013







El sistema limfàtic s’encarrega de recollir l’excés de líquid que queda entre les cèl·lules per retornar-lo a la sang. També transporta els greixos que s’absorbeixen a l’intestí.Esta format pels òrgans següents:
Capil·lars limfàtics: Petits vasos cecs I molt fins distribuïts per tots els teixits. S’encarrega de recollir el líquid intersticial.

Vasos limfàtics: Els vasoslimfàtics condueixen la limfa a les venes. És una part del sistema limfàtic.
Limfa: La limfa és una substància que circula pels vasos limfàtics i que està formada per limfòcits i monòcits (produits altim, apèndix i melsa), líquid intersticial, proteïnes i àcids grassos grans. Aquest líquid provè del trencament dels vasos sanguinis. Pròximament serà retornada a la sang. La limfa recull aquestessubstàncies que són dipositades prèviament als ganglis limfàtics i que després de passar per els vasos limfàtics arriba a la sang gràcies al traspàs de les substàncies que la formen, cap a les venessubclàvies.


Ganglis limfàtics: Els ganglis limfàtics o nòduls limfàtics són components del sistema limfàtic que actuen com a filtres per a partícules estranyes i contenen leucòcits. Molts copss'anomenen informalment glàndules limfàtiques però, com no secreten substàncies, aquesta terminologia no és acurada. Es troben en moltes parts del cos.



Amígdales: Les amígdales són acumulacionsde teixit limfoide que es troben a l'entrada de les vies respiratòries i del tub digestiu. Hi ha diverses amígdales:
Amígdala lingual: a la part posterior de la llengua.
Amígdala palatina: entreels músculs palatoglós i palatofaringi.
Amígdales tubàriques: a posterior de l'arribada de la trompa d'eustaqui a la rinofaringe.
Amígdala faríngica: al sostre de la rinofaringe.Conducte toràcic:  Recull la limfa de les extremitats inferiors, de les vísceres abdominopèlvica i toràciques i de les parets del tronc. Desemboca en l'angle format per les venes jugular interna i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS