geografia 2n batx

Páginas: 4 (906 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014
POSAT A PROVA, GEOGRAFIA TEMA 4; PAISATGE I MEDI AMBIENT

1. Sintetitza

A) L’Agenda 21, un programa d’actuacions penant en el segle XXI, consensuada per 178 països, ratidicada per moltd’aquests i també nombroses administracions regionals i municipals; fou molt útil a l’hora d’intentar conscenciar als països d’arreu del món respecte a l’estat mediambiental com social. Així doncs molts païsosvan agafar grans iniciatives en les quals es posava en marxa un projecte de canvi en tot els sentits, ja que la contaminació està causant molts danys en el nostre planeta.

B) El paisatge es lafisonomia externa d’un territori, el resultat de la interacció de factors naturals i factors humans. Però a l’hora tambè inclou els sentiments i les emocions que provoca el fet de contemplar-lo. Elpaisatge es un producte social, la projecció de la cultura d’una societat sobre un espai determinat. Del paisatge en depèn la qualitat de vida de les persones: és un dret gaudir d’un paisatge agradable,harmònic, no degradat i que transmeti sensacions plaents. El paisatge és un reflex de la bona o mala salut de les relacions entre la societat i el territori: és un excel·lent indicador de la qualitat delmedi. A més, ens identifica amb un lloc o amb un passat, ja que el paisatge, en construir-se lentament, és un reflex de la història: per això es considerat patrimoni i mereix ser protegit.

C) Elsmoviments ecologistes, de vegades anomenat moviment verd o ambientalista, neix a les dècades del 1950 i del 1960 per la defensa i la protecció del medi ambient. Les seves protestes sorgeixen contra lacontaminació atmosfèrica, les centrals nuclears, els abocaments petrolífers o en defensa de determinats ecosistemes naturals.

D) El canvi climàtic és la modificació que pateix el clima en relacióamb el pas del temps i globalment. Sobre el clima influeixen molts fenòmens: l’òrbita de la Terra, el tipus i la quantitat d’insolació, la composició de l’atmosfera, la disposició dels continents,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • geografia 2n batx
  • Qüestions de microbiologia (2n BATX)
  • Pató 2n batx
  • helenisme 2n batx
  • Bacteris 2n batx
  • Tems 8 Kimica 2N Batx
  • Guía Para Tr 2N Batx
  • Actividades Geografía 2Ndo Batx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS