Geografia

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 27 de abril de 2011
Iris Ferrer Ballesteros 2B.Bat. 14/03/11
LA PLATAFORMA LOGÍSTICA DEL DELTA DE LLOBREGAT
En un sistema logístic es poden distingir plataformes logístiques i les estructures logístiques.Plataforma logística: infraestructures especialitzades dedicades a acollir l'activitat logística i a organitzar el transport de la manera més eficient pel que fa l'ús de recursos, temps, mobilitat, etc.
Lesestructures logístiques estan orientades a l'activitat de transport entre els diversos nodes. Els nodes són: la xarxa viària i les estructures i els serveis que se'n deriven. En el delta de Llobregathi ha la plataforma logística més important d'Espanya i del sud d'Europa. El delta de Llobregat és l'únic territori pla de l'àrea metropolitana de Barcelona. En aquets darrers anys el territori hapatit un canvi, pel que fa a les zones de conreo que actualment s'han tornat zones urbanes, industrials. A causa d'això el delta forma uns contrastos dominat per la presència de les grans àreeslogístiques.
La situació d'aquesta zona és excepcional, ja que està situada just a una zona de pas del corredor viari mediterrani, al costat del port, l'aeroport i al costat d'una gran ciutat com Barcelona,gràcies a això hi ha una altra concentració d'infraestructures i serveis. Això posa molt fàcil l 'intercanvi de bens i recursos i agilita els processos logístics.
En una àrea de 55km2 concentraestructures logístiques de quatre tipus de transport: marítim, aeri, viari i ferroviari.
Dintre de la plataforma del delta del Llobregat hi ha diverses zones:
1. Zona d'Actuació Logística (ZAL) delport de Barcelona: té connexions d'alta capacitat per carretera, connexió ferroviària d'ample ibèric i internacional i accés a l'aeroport de Barcelona. Ocupació: 66 ha.
2. Parc Logístic de laZona Franca: és un parc logístic i de negocis localitzat al polígon industrial de la zona Franca, amb accés directe a les zones de circumval·lació de Barcelona, junt amb les autopistes, el port i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS