geografia

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2013
COMENTARI DEL MAPA


El mapa representa les principals zones de conreu a Catalunya al 2002. No presenta una escala però si que presenta una llegenda on es pot veure els diversos tipus de conreuque hi predominen, que son: 

-Fruiters de secà (taronja)
-Conreus herbacis de secà (groc)
-Fruiters de regadiu (verd)
-Conreus herbacis de regadiu (verd suau)
-Vinya (violeta)
-Restade superfície (gris)

Aquest es un mapa temàtic físic de isopletes procedent de la imatge satèl·lit LANDSAT.


Al mapa es por veure com els tipus de conreus esmentats han crescut i i s'han distribuït pergairebé tota Catalunya

Cal destacar que els conreus herbacis de secà son els més abundants que predominen a la depressió central, els fruiters de secà que son abundants al sud i sud-oest de Catalunya,després els fruiters de regadiu, propicis al oest i sud-est de Catalunya, els conreus herbacis de regadiu al oest i nord-est de Catalunya i finalment la vinya que es situada al est, sud-oest i nordde Catalunya.

Aquesta distribució dels conreus on es pot apreciar al mapa que zones com Barcelona que tenen molta densitat de població o zones del nord com la Vall d'Aran, no tenen gairebé cap tipusde conreu per motius econòmics, ja que Barcelona s'aprofita del turisme de platja mentre que altres comarques del nord s'aprofiten del turisme de neu
A més la producció de conreus al nord-oestde Catalunya no seria molt productiva degut a les seves temperatures.

En canvi a comarques com el Segrià o Ribera d'Ebre tenen molta activitat als camps de conreus per no ser comarques molt pobladesni industrialitzades, aixo fa que el sector agrari sigui present. També l'us del sòl de aquestes comarques es molt més fèrtil que la de comarques amb més construcció d'infraestructures ja que aquestespoden damnificar el sòl.



A conseqüència d'aquesta distribució les comarques amb més pes del sector agrari pot gaudir de paisatges simbòlics i agradables però sense tenir gaires beneficis, en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS