geografia

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2014
1. ELS PAISATGES VEGETALS

1.1 LA BIODIVERSITAT AL TERRITORI ESPANYOL

Espanya es un territori que presenta una gran biodiversitat , aquesta característica s'explica per:
La situació. Laposició a l'extrem sud-occidental d'Europa afavoreix la presència de dos grans dominis vegetals: El domini atlàtic i el mediterrani. I a les Canàries hi preval el domini macaronèsic , de caire tropical.L'efecte refugi. Durant els periodes glacials va servir de refugi a espècies vegetals i animals. Per mitjà de migracions les llavors d'especies vegetals arrivaren a la Península. Van acollir especiesanimals africanes que travessaren l'estret de Gibraltar. Per a adaptar-se van desenvolupar caracteristiques propies , i van generar noves especies i subespecies. L'aïllament va accentuar ladiferenciació i així es van crear endemismes que provocaren diferencies genètiques pròpies d'un espai i desconectades dels altres éssers de la mateixa espècie.
La presència de sistemes muntanyosos.Reprodueixen en altitud la gradació vegetal que es dóna entre el nord i el sud d'Europa.

1.2 L'ACCIÓ ANTRÒPICA ( el ser humà transforma el medi natural)

La biodiversitat s'ha vist afectada perl'ésser humà que ha transformat el paisatge natural , fet que ha provocat la progressiva sustitució dels boscos per camps de cultiu: actualment el 43% de la superficie total d'Espanya és ocupada per alguntipus d'activitat agrària.
Tambè cal afegir la pérdua de superficie de vegetació a causa de l'expansió de les àrees urbanes i la contrucció de infraestructures i equipaments.

1.3 PAISATGESVEGETALS

La diversitat climàtica i altitudinal fa possible diferents tipus de vegetació que configura els diferents paisatges vegetals, amb altres elements.
Considerem aquests paisatges com anaturals però tambè són territoris humanitzats en mes o menys mesura i amb certa artificialització.

EL PAISATGE VEGETAL OCEÀNIC

Aquest tipus de paisatge ocupa la zona nord de la peninsula, on te...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS