Geografia

Páginas: 3 (708 palabras) Publicado: 1 de junio de 2014
Abastiment d’aliments i matèries primeres

Abastiment d’aliments

El creixement de la població urbana aguditza la seva dependència de les àrees rurals i imposa uns sistemes de producciód’aliments amb un ús massiu de maquinària, fertilitzants i pesticides, que consumeix una gran quantitat d’energia i trenca les relacions d’equilibri que l’activitat agrària mantenia al passat amb el medinatural.
Davant la creixent demanda d’aliments, moviments ecologistes, comportaments rururbans i poders públics afavoreixen la creació de jardins urbans i l’ocupació de sòls vacants en benefici d’unaagricultura natural i de tasques agrícoles a temps parcial que estan entre l’autoabastiment, l’especialització agrícola en productes de qualitat i les activitats d’oci.
Abastiment de matèries primeresL’expansió física de la ciutat genera una forta demanda de materials de construcció (…) L’extracció de sorres, graves, argiles, degrada sovint els sòls i altera els ecosistemes, mentre que la fabricacióde materials de construcció consumeix molta energia i contribueix a contaminar les aigües.


Contaminació atmosfèrica

Els processos industrials i la combustió de fonts d’energia fòssils són lesprincipals fonts de contaminació de l’aire.
La intensitat de la contaminació depèn de la naturalesa de les fonts contaminants, de la densitat de població, de les condicions físiques del medigeogràfic i de la circulació atmosfèrica. Les pitjors condicions es donen quan les ciutat s’emplacen entre barreres muntanyoses o valls estretes de rius que dificulten la circulació de les masses d’aire, iquan s’estabilitzen situacions anticiclòniques durant l’hivern, provocant forts fenomen d’inversió tèrmica.
Escombraries i residus sòlids

La ciutat produeix contínuament gran quantitat de materialde rebuig, procedent de recursos no renovables com material de runa, residus industrials i escombraries dels habitatges.
Les escombraries urbanes continuen constituint un greu problema per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS