Germinal

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014
Comentari GERMINAL:
1. La pel·lícula de Germinal és la tretzena novel·la dels vint volums que Émile Zola va escriure dins de la sèrie Les Rougon-Macquart.
Émile Zola va ser un escriptor francès ifundador del moviment naturalista. Zola va néixer a París, el 2 d'abril de 1840, fill d'un enginyer civil italià. Després de la mort del seu pare, la família va viure en la pobresa. El seu primertreball va ser el d'empleat en una editorial. A partir de 1865 es va guanyar la vida escrivint poemes, relats i crítica d'art i literatura. Va utilitzar les seves obres naturalistes per atacar alsescriptors que quedaven del romanticisme.
2. ARGUMENT:
En aquesta pel·lícula es reflecteixen les males condicions de vida en les que havien de viure els miners que representen la classe obrera i lesseves famílies a la ciutat de Voreaux. Els treballadors de mines, els miners, estaven pràcticament explotats; treballaven en jornades molt llargues i en condicions pèssimes per un salari que no elsarribava ni per portar pa a casa, algunes dones havien d’anar cada dia al forner, que pertany a la mitja burgesia, per què els doni pa i més tard l’intentaven pagar.
La pel·lícula gira entorn una famíliaque està molt afectada per aquesta crisis. El pare i els fills cada dia han d’anar a treballar a la mineria i amb prous feines es mantenen durant la setmana. Un dia arriba Ettiene Lantier, un senyorbuscant treball i Toussiant Maheu, el pare de la família, li aconsegueix un treball amb ell dins de la mineria.
Va arribar un dia que tots els treballadors es van cansar de tanta explotació i, Maheui Lantier van animar als altres companys per començar una revolta. Maheu i els seus companys van començar a atacar totes les altres mineries ja que no estaven d’acord amb la vaga que s’entavenportant a terme. La revolta va durar un par de mesos, però un dia van arribar a una mineria on estaven ja preparats policies esperant a la arribada de Maheu i el seus companys. Els policies van acabar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS