ghost stories

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014
JOSEP CARNER
Biografia:
Poeta espanyol en llengua catalana. Va néixer el 9 de febrer de 1884 a Barcelona . El seu pare dirigia la revista catòlica “La Hormiga de Oro”. Va cursar estudis deFilosofia i Lletres i de Dret .
Va ser columnista de La Veu de Catalunya . La figura de Carner com a poeta està vinculada al Noucentisme . El seu primer títol de poesia va ser Llibre dels poetes ( Llibredels poetes , 1904), després va publicar Els fruits saborosos ( Els fruits saborosos , 1906 ) i Auques i ventalls ( Auca i ventalls , 1914 ) .
Es va exiliar el 1939, primer a Mèxic i des de 1945 aBrussel·les on ensenyarà Llengua i Literatura Espanyola a la Universitat Lliure i al Col·legi Europa de Bruixes . De 1945 a 1947 serà nomenat membre del Consell Nacional de Catalunya a l' exili aLondres .
La seva obra poètica va continuar amb títols com El cor quiet ( El cor callat , 1925 ) i Nabí ( 1941 ), reflexió sobre la guerra civil i la condició humana . Joan Manuel Serrat va musicar dosdels seus poemes : "El gall " i "El falcó " .
Josep Carner va morir el 4 de juny de 1970 a Brussel·les.
Obra:
Poesia
Si es coneix Josep Carner com el príncep dels poetes és perquè, amb la sevaobra poètica, va situar la poesia catalana a l'alçada de la poesia europea del seu temps, envigorint les troballes dels seus mestres anteriors (especialment, Jacint Verdaguer, Joan Maragall i elspoetes de l'Escola Mallorquina) i aportant-hi la gràcia del seu inconfusible estil.
En les seves poesies uneix la tradició literària europea des de la clàssica de(Francisco Petrarca) fins a la pròpiacatalana, una tradició filtrada pel seu talent individual que li permet assolir una gran perfecció lingüística i un estil molt personal.
-Obres completes Poesia, 1957)(recull). Dins Poesia hi ha unasecció que pot ser considerada un llibre nou: es tracta d'Absència (Premi Lletra d'Or, 1958) i els temes recurrents hi són l'exili i la pàtria.
Poemes presentats als Jocs Florals de Barcelona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ghost Stories
  • ghost stories
  • Ghost Stories (Teoría)
  • Ghost Stories
  • Ghost Stories
  • Ghost Stories
  • Ghost stories
  • Ghost Stories

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS